beteg gyermekéért aggódott az Operettszínház színésze

Siménfalvy Ágota, az Operettszínház színművésze 2,5 éves kisfiával a kórházak visszatérő vendége volt.  Még ma is fájó szívvel emlékszik vissza akkori kiszolgáltatott helyzetére. Azt azonban nem felejtette el, hogy a fájdalomra, a türelmetlenségre, az unalmas órák eltöltésére a legjobb gyógyír a mese volt. Éppen ezért Ágota örömmel változott egy délután erejéig mesedoktorrá, és küldte el kedvenc történetét a beteg gyerekeknek. A meseolvasáshoz az Operettszínház ifjú sztárjai is csatlakoztak, így Jenes Kitti, Veréb Tamás, Gömöri András Máté és Angler Balázs is kedvenc mesehőse bőrébe bújt. 

„Anyukaként a saját tapasztalataimból tudom, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a családok, ha egy kisgyerek akár csak pár napot is kórházban kényszerül eltölteni. Arról nem is beszélve, ha a kórházi tartózkodás hosszabbra nyúlik, fájdalmakkal jár, vagy esetlegesen elkülönítve kell lennie a kis betegnek” – mesélte Siménfalvy Ágota. „Minden gyermeknek nagyon nehéz, ha kiszakítják a megszokott környezetéből, a meghitt, színes gyerekszobából és egy rideg környezetben, ágyhoz kötve kell hosszabb időt eltöltenie. Ilyenkor nagyon lassan vánszorog az idő. Bízom benne, hogy a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program videói feledtetik majd a gyerekekkel betegségeiket, jókedvre derítik őket, képzeletben elrepülhetnek a mesék varázslatos világába és ez valóban hozzájárulhat mihamarabbi gyógyulásukhoz! A kollégáimmal együtt mondhatom, hogy olyan örömmel táncoltunk, énekeltünk, illetve olvastuk fel a kamerán keresztül a népmeséket, mintha személyesen is ott ülhettünk volna a gyerkőcök ágyánál!”

Az Operettszínház kedvelt színészei – Siménfalvy Ágota, Jenes Kitti, Veréb Tamás, Gömöri András Máté és Angler Balázs - az Erdei Kalamajka egyes részleteit, dalait és további vidám történeteket mondtak videóra, ezzel csatlakozva a K&H gyógyvarázs mesedoktorok sorába.

„Gyermekkoromban nekem is nagyon sokat meséltek a szüleim, és hiszem, hogy a történeteken keresztül rengeteg szeretetet tudunk a beteg gyerekeknek adni” – mondta el Veréb Tamás. „Színészként is feladatomnak érzem, hogy a művészeten keresztül hozzájáruljak a rászorulók, a beteg gyerekek gyógyulásához, ezért csatlakoztam az online mesemondók táborához.”

A színészek meséi azt a jelenleg 424 történetet tartalmazó mesetárat bővítik, amiket az ország 40 kórházában eddig 48 000 alkalommal néztek meg a gyerekek a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2015. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 1076 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 582 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 38,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 142,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/210
  • zs.illes@well.hu