belevághatunk a lakásfelújításba önerő nélkül is

A mai naptól kínálja a K&H otthon-korszerűsítő hitelét, amely lakásfelújítást, modernizálást, korszerűsítést tervező lakástulajdonosoknak kínál ingatlanfedezettel biztosított hitellehetőséget. Az új hitelkonstrukció egyik előnye, hogy akár a teljes kölcsönösszeget már a munkák megkezdése előtt az ügyfelek rendelkezésére bocsátja bank.

A KSH jelenlegi adatai alapján 2012 végére várhatóan még a tízezret sem éri el a felépített lakások száma, ami jóval alatta marad annak a számnak, ami az ingatlanok elöregedése, a családi állapotok változása miatt a lakásállomány pótláshoz szükséges lenne. A még mindig pangó ingatlanpiacon a tulajdonosok jó része kivár. Ugyanakkor egyre többen kezdik el az évek óta halogatott lakásfelújítást, bővítést, hiszen az ingatlan cseréjéig is kényelmes, korszerű környezetben szeretnének élni. A K&H otthon-korszerűsítő hitel felhasználható lakásfelújításra, modernizálásra, korszerűsítésre, az alapvető festés, mázolás, burkolási munkák mellett például nyílászáró cserére, garázs vagy padlástérépítésre, de olyan „szépészeti” felújításokra is, mint a kerítés vagy a beépített bútorok cseréje.

„Ahány lakásfelújítás, annyiféle igény és ennek megfelelően annyiféle végösszeg. Általánosan elmondható, hogy egy lakás teljes felújítása négyzetméterenként 30-60.000 forint körül mozog, ami egy 50 négyzetméteres lakás esetén 1,5 – 3 millió forintot jelent. A lakásfelújítások egyik buktatója, ha a tulajdonosok már rászánták magukat a mindennapjaikat felforgató munkák elkezdésére, megtalálták a megfelelő szakembereket, de nem tudják megelőlegezni például az anyagköltségeket. Az új hitelkonstrukciónk keretében akár a teljes kölcsönösszeget már a munkák megkezdése előtt az ügyfelek rendelkezésére bocsátjuk, természetesen a hitelcél megvalósulásának ellenőrzése mellett” – mondta Dr. Bába Ágnes a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az új K&H hitel kamata referenciakamathoz, a 3 havi BUBOR mértékéhez kötött 3 hónapos kamatperiódussal. Mivel forinthitelről van szó, és a havi tőke- és kamattörlesztésen túl semmilyen járulékos havi költség nem kapcsolódik hozzá, a havi törlesztőrészlet nagyságát csak a referenciakamat változása befolyásolja. Mindez nagyobb kiszámíthatóságot biztosít az ügyfelek számára. A legkisebb felvehető hitelösszeg 1 millió forint, legfeljebb 100 millió forint hitel igényelhető, a hitel maximális futamideje 25 év. A felvehető hitel összegének a fedezetül szolgáló ingatlan értéke is határt szab, így a hitel összege nem lehet nagyobb, mint az ingatlan forgalmi értékének 80 százaléka vagy a hitelbiztosítéki érték 50 százaléka.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, a nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte mintegy 230 lakossági fiókkal többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.

A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 201 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2454 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,9 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,0 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,9 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,6 milliárd forint

Kapcsolattartó

Lesti Mónika

Kommunikációs igazgatóság
  • 06 1 328-9181
  • monika.lesti@kh.hu
  • www.kh.hu