bejött az alszámlák közti átjárhatóság

duplájával emelkedett a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma

Az alszámlák közötti átjárhatóságnak is köszönhetően hatalmas érdeklődés van a SZÉP kártya iránt. 2021 első felében duplájával emelkedett a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma és a szálláshely, valamint a szabadidő alszámlák használata is megkétszereződött az előző év azonos időszakához képest. Ezzel az első félévben a K&H SZÉP kártya költések elérték a 11 milliárd forintot.

Jelentősen megnőtt az érdeklődés a SZÉP kártyák iránt a kártyabirtokosok és az elfogadóhelyek részéről is az április 25-től életbe lépő és december 31-ig érvényes alszámlák közötti átjárhatóságnak, valamint a juttatásokra vonatkozó szociális hozzájárulási adómentességnek is köszönhetően. Míg tavaly egész évben több mint 4 ezer vállalkozás csatlakozott a programhoz, idén az első félévben több mint 3400-zal bővült a K&H SZÉP kártya elfogadóhelyek száma. Ezzel országos szinten közel 34 ezerre nőtt a fizetési lehetőségek száma.  

tarolt az átjárhatóság

Az alszámlák közötti átjárhatóság a kártyahasználatban is látványos növekedést produkált. Amíg az első negyedévben csupán 3 százalékkal emelkedett a tavalyi időszakhoz képest a K&H SZÉP kártya forgalom, addig az első hat hónapban már 55 százalékos növekedés látható. Ezzel az első félévben a K&H SZÉP kártya költések elérték a 11 milliárd forintot. Mindez nagyban annak köszönhető, hogy a vírus miatti korlátozások hatására háttérbe szoruló Szálláshely és Szabadidő alszámlák újra használatba kerültek: az előbbinél 125, az utóbbi esetében 100 százalékkal emelkedett a forgalom az első félévben a tavalyi év azonos időszakához képest. Emellett a Vendéglátás alszámláról kifizetett összeg is tovább emelkedett: itt tavalyhoz képest 37 százalékos a növekedés, ami így összességében több mint 7,5 milliárdos forgalmat jelent.  

A jóváírások szempontjából viszont nem okozott meglepetést az elmúlt félév. Megtartotta első helyét a Vendéglátás alszámla, amin 24 százalékkal növekedett a feltöltés, míg a Szabadidő és a Szálláshely alszámlákra 13 illetve 3 százalékkal került több pénz, mint tavaly ilyenkor.

nyári feltöltődés SZÉP kártyával

Akár aktív kikapcsolódást, akár testi-lelki pihenést tervezünk, számtalan lehetőséget kínál nyárra a SZÉP kártya. A szálláshelyek mellett gyógyfürdő, strand, vízipark vagy állatkerti belépőt is vásárolhatunk vele. Sőt, hajózást, kisvasutazást, lovaglást vagy horgászjegyet is fizethetünk az egyenlegünkből. Azok számára pedig, akik az elmúlt másfél év bizonytalansága után inkább az egészségükre fókuszálnának, remek lehetőséget nyújt a nem orvosi jellegű fizikoterápiás kezelés, a gyógymasszázs vagy a csontkovács igénybevételére is.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikció

  • sajto@kh.hu