bejött a papírforma, fellélegezhetnek a befektetők

Míg a tavalyi év a meglepetések éve volt, az idei évben eddig bejött a papírforma. A mérsékelt jelölt, Emmanuel Macron győzelmével azonban nemcsak az Európai Unió, de a befektetők is megkönnyebbülhetnek – így látja a K&H Alapkezelő. 

„Az év első hónapjaiban a francia választás tartotta félelemben a befektetőket, ugyanis az Unió elhagyását szorgalmazó Le Pen a közvélemény-kutatások szerint nem sokkal maradt el a mérsékeltebb vetélytárs, Emmanuel Macrontól. A tavalyi választásokkal ellentétben azonban most nem történt meglepetés, hiszen Macron győzedelmeskedett. Ez pedig nemcsak az EU integrációja szempontjából kulcsfontosságú, de a befektetők is fellélegezhetnek, és a politikai kockázatok helyett újra a tényleges gazdasági folyamatokra kerülhet a hangsúly” – tájékoztatott Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

hogyan tovább?

A tavaly év elején tapasztalt recessziós félelmeknek nyoma sincs, a kínai gazdaság a tervezett ütemben növekszik, miközben az európai gazdaságok kilátásai is sokat javultak. Mindezek eredményeként idén a világgazdaság 3,3%-kal bővülhet, a gyorsuló növekedés pedig a nyersanyagpiac számára is kedvező, és az infláció is élénkül. A gazdaság egyre kedvezőbb helyzetére reagálva a Fed szinte biztosan kamatemelésről dönt júniusban, az EKB pedig a következő hónapokban jelezheti, hogy hogyan és milyen ütemben csökkenti a kötvényvásárlási programjának keretösszegét. Amennyiben a jelenlegi folyamatok fennmaradnak, akkor egy komoly befektetői fordulat szemtanúi lehetünk, hiszen belátható időn belül eltűnik a zéró kamatkörnyezet.

mit tehetnek a befektetők?

„A gyorsuló gazdasági növekedés továbbra is a részvényeknek kedvez, míg az élénkülő infláció és az irányváltó jegybankok miatt kockázatokat látunk a kötvénypiacon, ezért a kötvénybefektetések súlyát csökkentve és egy részét eladva érdemes realizálni a korábbi évek hozamcsökkenéséből fakadó nyereséget. A részvénypiacok közül különösen a feltörekvő piacokkal kapcsolatban vagyunk optimisták, de továbbra is előnyben részesítjük az eurózóna részvénypiacát, amely év eleje óta közel 10%-ot emelkedett” – hangsúlyozta ki Kovács Mátyás.

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2milliárd forint

K&H Alapkezelő 2016. év végén:
teljes kezelt vagyon: 971,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 811,1 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 160,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált):4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9133
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu