befektetési ügyekben a család véleménye is meghatározó lett

„A K&H által végzett befektetői felmérés eredménye szerint az utóbbi két évben megtakarítási kérdésekben jelentősen felértékelődött a család és a barátok szerepe. Döntési helyzet esetén továbbra is a banki tanácsadó javaslata az első, ezt követően viszont a család véleménye számít leginkább a megtakarítóknak, míg egy jelenetős részük önállóan dönt befektetéseikről.

A K&H felmérést készített arról, mi alapján döntenek, kinek a tanácsára támaszkodnak leginkább befektetési döntés esetén a hazai megtakarítók. Ez alapján az a lényeges változás látható, hogy az utóbbi két évben fontosabbá vált a család és a barátok véleménye. „A felmérésünk mostani eredményei szerint továbbra is a banki tanácsadó véleménye az, ami leginkább meghatározó a befektetőknek. Két éve a befektetők többsége (65%), és most is fele (49%) a pénzügyi szakemberek véleménye alapján dönt befektetéseiről. Ez természetes is, hiszen a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben a lakossági befektetőknek erősen érdemes átgondolniuk, melyik befektetési eszköz a legkedvezőbb számukra, hogyan tudnák leginkább növelni megtakarításaik hozamát. Ehhez nyilván érdemes igénybe venni a pénzügyi szakemberek tanácsát, akik széleskörűen ismerik a lehetőségeket, és személyre szabott tanácsot is tudnak adni” – részletezte az eredményeket Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

„Ezzel párhuzamosan viszont számottevően felértékelődött a család és a barátok szerepe, ha a pénzügyekről van szó. Míg két éve a befektetők csupán 4%-a hozta meg döntését a családtagokkal és barátokkal közösen, addig ez az arány jelenleg már 23%. Azaz ma már a válaszadók egy jelentős része számára kulcsfontosságú a családtagok, barátok véleménye, ami vélhetően annak köszönhető, hogy a pénzügyek átbeszélése meghatározó témává vált a mindennapokban” – hangsúlyozta Zobor Zsuzsanna.

Az is látványos elmozdulás, hogy a befektetők további 23%-a teljesen egyedül dönt megtakarításairól. „Az, hogy közel minden negyedik befektető önállóan dönt befektetéseiről annak is tudható, hogy a befektetési alapokkal rendelkezők többsége (54%) már több mint 5 éve rendelkezik ilyen fajta megtakarítással. Így feltehetően már elég magabiztosnak érzik magukat ahhoz, hogy egyénileg hozzák meg döntéseiket a különböző megtakarítási lehetőségekkel kapcsolatban” – mondta el a szakember. Emellett azt is érdemes látni, hogy megjelent egy olyan stabil befektetői réteg (5%), amely egyáltalán nem foglalkozik pénzügyeivel, hanem azt teljes mértékben szakértőre bízza” – tette hozzá Zobor Zsuzsanna.

A felmérés országosan 27 helyszínen történt, és összesen 2395 prémium ügyfél vett részt benne.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. március 31-én:
teljes kezelt vagyon: 917,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 795,4 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 122,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu