befektetési kiskapu az eurózónához

Az eurózóna fellendülése év eleje óta az egyik kedvenc befektetési sztori, az erősödő euró azonban lehiggasztotta a vállalati profitok emelkedésére számító befektetőket. Nincs azonban minden veszve, hiszen van olyan szektor, amelyik éppen a mostani helyzetből profitálhat – figyelmeztet a K&H. 

Az európai részvények kiemelkedően teljesítettek egészen június végéig, köszönhetően a kedvező növekedési kilátásoknak és a viszonylag nyugodt politikai környezetnek. Hiszen miközben a tengerentúlon Trump politikája miatt egyre növekszik a feszültség, addig Európában a Brexit beütemezése és az év első felében rendre lezajlott holland és francia választások után lényegesen lecsökkentek a politikai kockázatok.

„Továbbra is hiszünk az eurózóna gazdasági fellendülésében, mivel akár a szolgáltató szektort, akár a feldolgozóipart nézzük, többéves csúcson vannak az üzleti bizalmi indexek, és egyelőre a német választások sem nyugtalanítják a befektetőket. A kötvényvásárlási program kivezetésének megszellőztetésével azonban az Európai Központi Bank kiengedte a szellemet a palackból, és az euró 1 hónap alatt 6%-ot erősödött a dollárral szemben, ez pedig lerontotta az európai cégek profitvárakozásait” – hívta fel a figyelmet Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzsere.

„Továbbra is biztató azonban az eurózóna gazdasági fellendülése, ezért nem kell lemondani az európai növekedésben rejlő befektetési lehetőségről. Még akkor sem, ha az euró erősödése egyértelműen kockázatot jelent a vállalati szektorra” – tanácsolja Kovács Mátyás. „Hiszen vannak olyan szektorok, mint például a bankszektor, amelynek a bevétele – szemben az exportőr vállalatokkal – főleg az eurózónából ered, így az erős euró nincs negatív hatással rá. Sőt! Mivel az euró jelenlegi erősödése leginkább annak tudható be, hogy a piac várakozása szerint a fellendülő gazdasági adatok hatására az EKB szigorítani fog, azaz a kamatok emelkedni fognak euróban, így a magasabb kamatkörnyezet kifejezetten pozitív hatással lehet a bankokra” – tájékoztatott a befektetési szakember.

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését 1760 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. március 31-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 671 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 269 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 876 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,1 milliárd forint

K&H Alapkezelő 2017. I. negyedévének végén:
teljes kezelt vagyon: 940 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 778 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 162 milliárd forint

K&H Biztosító 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 162,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,14 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,85 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9133
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu