befektet? ezeket a hibákat NE kövesse el 2016-ban!

Eljött 2016 és így az újévi fogadalmak ideje is. Jöjjenek hát azok a fogadalmak, amelyeket ha betartunk, még sikeresebbek lehetünk megtakarításaink kezelésében. A CFA Institute cikke alapján összeszedtük azokat a leggyakoribb hibákat, amelyeket befektetőként elkövetünk, mivel ezek kiküszöbölésével hosszú távon jelentősen megnövelhetjük a megtakarításainkon elérhető hozamokat.

nincs befektetési stratégiánk
A befektetési stratégia kapcsán nem kell nagyon bonyolult, csak szakemberek által összeállítható dologra gondolnunk! A legfontosabb, hogy befektetési döntéseink soha ne esetlegesek legyenek, legyen egy szilárd, de mégis egyszerű keretrendszer, ami mentén világosan haladhatunk. Olyan dolgok meghatározására kell gondolni, mint a befektetési időtáv, a saját kockázatvállalási hajlandóságunk, a hosszabb távon is nélkülözhető összeg meghatározása és természetesen a világos befektetési célok lefektetése.

nem portfólióban, hanem egyedi eszközökben gondolkodunk
Ha egyedi részvényekbe vagy kötvényekbe fektetünk, sokkal nagyobb kockázatot vállalunk, mintha egy jól diverzifikált, azaz többféle eszközből összeállított befektetési alapba vagy indexbe tennénk a pénzünket. Megfelelő diverzifikáció nélkül túlzottan ki vagyunk szolgáltatva az egyedi vállalatokat vagy szektorokat érintő kockázatoknak. Egy jól összeállított, hatékony portfóliónak abban áll a legnagyobb ereje, hogy adott kockázati szinthez a lehető legmagasabb várható hozamot biztosítja. Itt is az arany középutat érdemes azonban választani, hiszen egy kisebb méretű portfólióhoz képest tartott túl sokféle eszköz jelentősen megnövelheti költségeinket.


a cikk folytatása és további tippek: 
http://trendmonitor.hu/befektet-ezeket-a-hibakat-ne-kovesse-el-2016-ban/

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu