bármikor hozzáférhető megtakarítás a váratlan helyzetekre

K&H pénzpiaci plusz alap

Megtakarításainkat érdemes okosan átgondolni, és ennek megfelelően tovább bontani egyéni céljainknak megfelelően. Mindenképpen szükség azonban, hogy legyen egy likvid, könnyen hozzáférhető rész a váratlan helyzetek megoldására. A folyamatosan vásárolható és visszaváltható K&H pénzpiaci plusz alap azoknak jelenthet megoldást, akik az alacsony kamatkörnyezetben keresik az új, de óvatos befektetési lehetőségeket.

Közel két éve, hogy folyamatosan csökken a hazai jegybanki alapkamat. Ebben az alacsony kamatkörnyezetben újra és újra felmerül a kérdés, miként érdemes gondolkodni befektetéseinkről a jövőben. „Úgy gondoljuk, a meglévő megtakarításokat érdemes tovább bontani egyéni céljainknak megfelelően, hiszen az okosan átgondolt és megfelelően összeválogatott befektetési eszközökből álló portfólióval növelni lehet a jövőbeni hozamokat” – javasolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. 

A stabil portfólió felépítésének egyik alapvető szabálya, hogy mindig legyen a megtakarításnak egy likvid, azaz könnyen hozzáférhető része, amely az olyan váratlan helyzetek kezelésére szolgál, mint például egy nélkülözhetetlen háztartási berendezés vagy az autónk elromlása. Ez az a tartalék, amire „bármikor szükség lehet”, ezért könnyen vehető, eladható megtakarításnak kell lennie, ugyanakkor valamekkora hozamot is termel. A K&H pénzpiaci plusz alap egy új lehetőséget kínál a lakossági befektetők számára, hogy könnyen hozzáférhető megtakarításaikat növeljék. 

„A folyamatosan vásárolható és visszaváltható a K&H pénzpiaci plusz alapot elsősorban olyan befektetőknek ajánljuk, akik még nem rendelkeznek befektetési alapokkal, ugyanakkor a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben keresik az új, de óvatos lehetőségeket. Emellett ajánljuk mindazoknak, akik betétek mellett új megoldásokat keresnek, azonban nem akarják elkötelezni magukat tőkevédett vagy árfolyamvédett alapok mellett” – hangsúlyozza a befektetési szakember. „Az alap emellett eho-mentességet is nyújt, így az igen népszerű K&H állampapír alap mellett – amelyben mindezidáig több mint 28 milliárd forintot helyezetek el ügyfeleink – egy újabb eho-mentes alapot kínálunk a hazai befektetők részére” – tette hozzá Zobor Zsuzsanna.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

A K&H Csoport a következő 4 évben továbbfejleszti digitális megoldásait, így összességében 6 milliárd forint összegben ruház be digitális szolgáltatásokba.

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. március 31-én:
teljes kezelt vagyon: 917,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 795,4 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 122,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu