bankjegyek az ATM-be

Bankjegy befizetésére is alkalmas bankautomatákat helyezett ma üzembe a K&H. Az új szolgáltatással a bankfiókok nyitvatartási idején túl is biztonságos helyre kerülhet a nagyobb összegű készpénz, ami azonnal elérhető lesz azon a bankszámlán, amire befizették. A K&H több készpénzbefizetésére is alkalmas ATM-ből álló hálózattal számol 2014 év végére.

Új szolgáltatást kínál ügyfeleinek a K&H. Olyan bankjegy-automatákat helyeztek ma üzembe, amelyek készpénzfelvételen túl arra is alkalmasak, hogy az ügyfelek közvetlenül forint bankjegyek behelyezésével pénzt fizessenek be bankszámlájukra.
Az új bankautomatákat a K&H azon ügyfeleinek szánja, akik váratlanul jutnak nagyobb összegű készpénzhez esetleg fizetésüket kapják meg ebben a formában, vagy kisvállalkozóként több helyszínről alkalmazottaikkal gyűjtik össze így a készpénzes bevételt, amit biztonsági szempontból nem célszerű maguknál vagy otthon tartani. A közvetlenül az ATM-be helyezett pénz azonnal megjelenik a bankszámlán, és kártyás fizetésre vagy utalásra is azonnal rendelkezésre áll az így befizetett összeg. A befizetésről sms értesítést is kaphat az ügyfél, amennyiben igénybe veszi a K&H mobilinfo szolgáltatást.
A készpénzbefizetésre alkalmas ATM-ek a pénzkivéthez hasonlóan a bankkártyához tartozó PIN kóddal működnek. A forint bankjegyek felismerése és az esetleges hamis gyanús bankjegyek szűrése után az ATM egy megerősítést is kér, így később nem lehet abból probléma, mennyi pénzt helyezett az ügyfél az automatába.
„Erős kezdésre számítunk a készpénz befizetésre alkalmas bankautomatáinknál, hiszen a karácsony előtti időszakban, év végéhez közeledve rendszerint megnő a készpénzforgalom” – mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

A K&H ATM készpénzbefizetést azok a magánszemélyek és vállalkozások használhatják, akik K&H lakossági és üzleti betéti bankkártyával (kivéve K&H trambulin belföldi ATM bankkártya) valamint K&H lakossági és vállalkozói bankszámlával rendelkeznek.
Az új készpénz befizető K&H bankautomatákat mostantól Érden (Budai út 26.) és Debrecenben (Piac u. 52.) használhatják az ügyfelek. Az ATM-ek a nap 24 órájában elérhetők, így a bankfiókok zárva tartási idejében is biztos helyre kerülhet a készpénz. A K&H tervei között egy több ATM-ből álló hálózat kiépítése szerepel, elsősorban az országnak azon pontjain, ahol az ügyfélforgalom indokolja.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 220 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését közel 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 210 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2576 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 16,2 milliárd forint

K&H Biztosító 
2013. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 115,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Bánhegyi Katalin

  • 328 9950
  • katalin.banhegyi@kh.hu