az egyedi bankkártya, az UV-lámpa és a mobilbank érdekelte a legjobban a gyerekeket

Talán nem meglepő: a mai gyerekeket a legjobban a modern technológia érdekli a pénzügyekben is. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! általános iskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedőre készülve a bankfiókokba ellátogató gyerekek a legtöbb kérdést az egyedi tervezésű bankkártyákkal, a hamis pénzt kiszűrő berendezésekkel, valamint az e-bankkal és mobilbankkal kapcsolatban tették fel.

Idén 224 település 350 iskolájából összesen 1081 csapat nevezett a K&H Vigyázz, Kész Pénz! pénzügyi vetélkedőre, közülük 176 település 715 csapata vesz részt bankfióklátogatáson. Ilyenkor a banki dolgozók körbevezetik a diákokat, elmagyarázzák, milyen igényekkel fordulnak hozzájuk az ügyfelek, mesélnek a pénz kialakulásáról, a bankok létrejöttéről, szerepéről, a banki ügyintézők munkájáról.

„Nagyon hiányzik a pénzügyi ismeretek oktatása, amelyet csak idén vezettek be újra egy-egy évfolyamon az iskolákban” – mondta Eősze Beáta, a K&H Bank balatonalmádi fiókjának vezetője. „A gyerekek nagyon lelkesek, érdeklődőek a téma iránt, és látszik, hogy sok mindenről nálunk hallottak először. A tavaly ide látogató egyik csapat a döntőbe is bejutott, reméljük, az ideiek is jól fognak szerepelni.”

„A mai fiatalokat a modern technológia, a különböző eszközök érdeklik leginkább. Nálunk, Győrben két hete járt egy csoport, 5-8. osztályosok vegyesen. Akkor csillogott igazán a szemük, amikor az egyedi bankkártyákról meséltem, megmutattam, hogy az enyémen például a kislányom képe van. Átbeszéltük, hol lehet bankkártyát használni vásárláskor, készpénzfelvételkor. Sokan látták a szüleiket az ATM előtt, tudják, mire való a PIN-kód. Nagyon érdekelte őket a pénzszámláló gép, ami külön tudja választani a gyanús bankjegyeket. Mutattunk különböző valutákat, átbeszéltük a biztonsági elemeket, kezükbe vették az UV-lámpát, a nagyítót. Megmutattuk a gyerekeknek az e-bank demóverzióját, hogyan lehet pénzt átutalni, illetve az okostelefonokra letölthető mobilbank alkalmazás is nagyon érdekelte őket” – elevenítette fel Nagy Zsuzsanna, a győri K&H bankfiók vezetője.

A regionális középdöntők hamarosan kezdődnek, szurkoljunk a gyerekeknek együtt!