az átlagos személyi kölcsön összege 650 000 forint

Már két munkanap alatt személyi kölcsönhöz juthatnak a K&H-nál, akik például az elavult háztartási gépek cseréjét vagy a lakás kifestését szeretnék ilyen forrásból megoldani. Június elsejétől kedvező kamattal (THM: 19,3% - 22,9%) kínál személyi kölcsönt a K&H Bank. Az MNB statisztikái szerint 381 milliárd forintnyi személyi kölcsön állomány volt kihelyezve a piacon április végén, és a havi új kihelyezés értéke nagyságrendileg 6 milliárd forint körül mozog.

„A hitelfelvételekhez hasonlóan a személyi kölcsönök iránti érdeklődés is visszafogott volt az utóbbi években. Lassú növekedés figyelhető csak meg, és jellemzően tavasszal és ősszel nő meg az igénylések száma. Az MNB statisztikái szerint 381 milliárd forintnyi személyi kölcsön állomány volt kihelyezve április végén, és a havi új kihelyezés mértéke nagyságrendileg 6 milliárd forint körül mozog. A személyi kölcsön szabad felhasználású, leginkább lakásfelújításra, nagyobb értékű tartós fogyasztási cikkek vásárlására fordítják az igénylők, nyaralási célra ma már ritkán nyúlnak ehhez a forráshoz. Az elmúlt évek adatai alapján a K&H Bank ügyfelei átlagosan 650 000 forintos személyi kölcsönnel rendelkeznek a felvehető 200 000 és 5 millió forint közti értékhatárból. A 24 és 84 hónap között választható futamidőből pedig átlagosan 52-55 hónapra veszik fel a hitelt”- mondta el dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

A személyi kölcsönök népszerűségének oka abban áll, hogy a jelzálog fedezetű hiteleknél egyszerűbb és gyorsabb igénylési folyamat után juthatnak az ügyfelek a szükséges pénzhez. A K&H-nál az igénylés beadásától számítva két munkanap alatt kaphatja meg a kölcsönt az ügyfél. Háromféle K&H személyi kölcsön termék érhető el, melyek közül kettő szabad felhasználású, egy pedig kifejezetten otthonszépítésre használható fel. A kiemelt személyi kölcsön kedvező, 15 százalékos kamattal (THM: 17,1%) vehető igénybe , a K&H otthonszépítő személyi kölcsönnél (THM: 22,9%)  pedig a hitelcél igazolását követően 3 százalék kamatkedvezmény érvényesíthető (THM:19,3%). A törlesztő részlet fix, a futamidő alatt nem változik.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

Lesti Mónika
  • monika.lesti@kh.hu
  • +36 1 328 9181
  • www.kh.hu