az adókedvezményekre hajtanak a befektetők

Az alacsony kamatok a befektetők gondolkodását is megváltoztatták. A megtakarításokkal elérhető kisebb hozamok mellett egyre jobban felértékelődik az adókedvezmények szerepe - derül ki a K&H Alapkezelő befektetői felméréséből.

Még mindig a tőkevédelem és a várható hozam a legfontosabb szempont a befektetők számára, ha befektetési alapot választanak. Az évek óta tapasztalt alacsony kamatkörnyezet azonban megtette hatását, és jól láthatóan felértékelődött az adókedvezmények és adójóváírások szerepe, amely látványosan növelheti a megtakarítással elért hozamot - ez derült ki a K&H Alapkezelő prémium befektetők körében végzett felméréséből. A gyakorlatban ez az jelenti, hogy a befektetők körében erősödik a hosszú távú gondolkodás, hiszen a tartós befektetési számlák (TBSZ) és a nyugdíj-előtakarékossági számlák (NYESZ) nyújtotta adójóváírásokat, illetve adókedvezményeket az előző esetén 3-5, az utóbbi esetében pedig 10 éves időtávon lehet a legjobban kihasználni. Fontos változás emellett az is, hogy a hazai befektetők növekvő figyelmet fordítanak a rugalmasságra, a könnyű hozzáférhetőségre is.  

 


változnak a kamatok, változnak a befektetők hozamelvárásai
Az elmúlt másfél év során a megtakarítók hozamelvárásai is alkalmazkodtak az alacsony kamatkörnyezethez: több mint kétszeresére nőtt azok száma, akik egy hosszabb távú megtakarítással már a betéti kamatoknál 3%-kal magasabb hozammal is megelégednek, miközben a betétekhez képest 10%-os plusz hozamra csak közel minden tizedik megtakarító számít. 

további aktuális tőkepiaci hírek és befektetési tippek: http://trendmonitor.hu/

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.


Főbb adataink:

K&H Bank 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 255 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 625 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 33,4 milliárd forint

K&H Alapkezelő 2016. III. negyedévének végén:
teljes kezelt vagyon: 1 031 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 873 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 158 milliárd forint

K&H Biztosító 2016 III. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,87 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 155,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,26 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,22 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9950
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu