átlépte a havi 1 milliót a mobilos fizetések száma a K&H-nál

a bank minden tranzakció után 10 forintot adományoz az Országos Mentőszolgálatnak

Nemzetközi szinten már dübörög, és hazai szinten is nagy érdeklődés van a mobiltelefonos fizetés iránt. A következő években a bolti vásárlások akár harmadát kitevő mobilos tranzakciók használatát ösztönzi a K&H adományozási programja is. Ennek eredményeként már most 16 százalékkal növekedett a használat, és eddig 13 millió forint gyűlt össze az Országos Mentőszolgálat javára.

A mobiltárcát használók száma a 2020-as pandémiás időszak alatt több mint másfélszeresére, 900 millióról 1,48 milliárdra ugrott nemzetközi szinten a Worldpay 2021-es nemzetközi fizetési jelentése (Global Payments Report) szerint. Ezzel a POS-terminálnál bonyolított fizetések 25,7%-a már mobiltárcával történt. A következő három évben ez az arány erősödni látszik, 2024-re ugyanis már a bolti vásárlások harmada (33,4%) ezen keresztül valósulhat meg.

„Magyarországon is ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a mobiltárcával történő fizetések iránt. Idén júniusban havi szinten több mint 1 millió mobilfizetési tranzakciót bonyolítottak ügyfeleink” – tájékoztatott Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. Az eddig elért eredményeket segítette, hogy a K&H a piacon elsőként tette elérhetővé mindkét ilyen applikáció óriás, az Apple Pay és a Google Pay használatát.  

A leginnovatívabb fizetési mód használatának további növekedése is borítékolható. A bank ugyanis olyan adományozási programot indított, amiben az ügyfelei által mobil- és okoseszközzel indított minden tranzakciója után 10 forintot adományoz az Országos Mentőszolgálat számára, innovatív életmentő eszközökre. „A gyors és roppant egyszerű mobilfizetés ösztönzésével kettős célunk van. Egyrészt az ügyfelek digitális pénzügyi aktivitását szeretnénk bátorítani. Másrészt a programon keresztül 50 millió forintot kívánunk „gyűjteni”, generálni az elmúlt másfél évben frontvonalban dolgozó mentők számára” – összegezte Horváth Magyary Nóra.

Az augusztus végéig tartó adományozási programban eddig 1,3 millió tranzakció történt. Ez nemcsak 13 millió

támogatást jelent, de egyúttal azt is mutatja, hogy mindössze egy hónap alatt 16 százalékkal emelkedett a mobilfizetések száma.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu