árnyékot adó fák alatt kezdték a tanévet a gyerekek

a K&H hűsítő ligetek kapta az Év Jó Ügye díjat

Elindult a tanév, amely idén az átlagosnál is hosszabb lesz, hiszen június 21-én még az iskolák padjait koptatják majd a diákok. A K&H hűsítő ligetek programnak köszönhetően azonban 100 oktatási intézményben már őshonos fák árnyékában játszhatnak és pihenhetnek a gyerekek. A kezdeményezésnek nemcsak a diákok és pedagógusok örülnek, de a program elnyerte idén a Green Awards díját is az Év Jó Ügye kategóriában.

A tavaly ősszel indult K&H hűsítő ligetek program 100 iskola, óvoda, bölcsőde udvarára ültetett javarészt őshonos növényeket, 555 fával és 1110 cserjével zöldítve az intézmények udvarát. A 4-5 év múlva már kiterjedt árnyékot nyújtó, nagy lombú fákat a gyermekek és pedagógusaik ültették el, és a fiatalok a növények gondozásában is aktívan részt vesznek azóta is. „A K&H célja egy olyan kezdeményezés megvalósítása volt, amely a növények ültetésével úgy támogatja a környezeti fenntarthatóságot és biodiverzitást, hogy egyúttal segíti a fiatalok környezetvédelmi oktatását is” - mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője. „Az udvarokon megvalósuló hűsítő ligetek révén a gyerekek testközelből megfigyelhetik a növények növekedését, jótékony hatásait. A kezdeményezés a pedagógiai programba is beépül: tanárok és gyerekek különféleképp foglalkoznak a fák, növények pozitív hatásaival, a klímaváltozás elleni küzdelemmel.”

A kezdeményezés idén elnyerte a Green Awards az Év Jó Ügye kategória díját is, amelynek célja, hogy elismerje a hazai vállalatok különleges fenntarthatósági teljesítményét, programját, innovációit. „A K&H évek óta kiemelt gondot fordít arra, hogy óvja a bolygót és szerteágazó társadalmi kezdeményezésekkel hívja fel a figyelmet, valamint aktivizálja a lakosságot és az üzleti szereplőket a környezetvédelemre” - mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra. „A K&H hűsítő ligetek program iránt nagy volt az érdeklődés, a köznevelési intézmények lelkesen fogadták a hiánypótló lehetőséget, amely révén növelhették udvaruk zöld felületét. A pedagógusok, gyermekek, szülők boldog mosolya már hatalmas elismerés volt számunkra, és örülünk, hogy most az üzleti világ is díjazta ezt a kezdeményezést. Felelős pénzintézetként igyekszünk példát mutatni arra, hogy a gazdasági szféra is jelentősen hozzá tud járulni a fenntartható fejlődéshez, és a fiatalok edukálását is kulcsfontosságúnak tartjuk ahhoz, hogy a jövő generációja is élhető környezetben nőhessen fel.”

A K&H hűsítő ligetek program a 10 millió Fa szakmai együttműködésével valósult meg.

      

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu