Amerika erős gazdasága pénzt hozhat a magyar befektetőknek is

Az Egyesült Államok gazdasága a korábbinál lassabb, de stabil növekedési ciklus közepén továbbra is biztos lábakon áll. A gazdasági növekedés legfontosabb mozgatórugója a lakossági fogyasztás, amely az alacsony energiaárak és munkanélküliség, valamint a bővülő jövedelmek következtében egyre erősödik. Ennek köszönhetően az amerikai vállalatok profitja is stabilan növekszik. A K&H erős Amerika alap ebből a kiegyensúlyozott növekedésből, az Egyesült Államok Magyarországon is jól ismert óriásvállalatainak teljesítményéből nyújt részesedést.

Az Egyesült Államok gazdasága a Világbank és az elemzői várakozások szerint is a magas jövedelmű, fejlett piacokét meghaladó tempót diktálhat a következő években. A gazdasági növekedést az alacsony energiaárak mellett a kedvező költségvetési politika, az alacsony munkanélküliség és a lakossági jövedelmek bővülése is támogatja. Ezek a tényezők a fogyasztók hangulatát is meghatározzák, így egyre optimistábban tekintenek a jövőre, és ennek megfelelően alakítják kiadásaikat is. Az egyre erősödő belső fogyasztás rendkívüli jelentőséggel bír, hiszen az amerikai gazdasági növekedés mintegy 70%-ért a lakossági fogyasztás felelős, ez a bővülés legfontosabb pillére. Ez a stabil háttér pedig kedvezően és támogatóan hat a helyi vállalatok profitkilátásaira, ami idén és jövőre is várhatóan 7% körüli ütemben nőhet. 

“Az elmúlt időszakban több alkalommal kínáltunk olyan alapot, amely az Egyesült Államok különböző gazdasági területein, például az energia- vagy a fogyasztási szektorban kínált részesedést. Nem is véletlenül, hiszen továbbra is azt gondoljuk, hogy az Egyesült Államok jó befektetési célpont. Ezért hoztuk létre a K&H erős Amerika alapot, amely olyan, különböző területeken működő amerikai óriásvállalatok részvényeinek teljesítményéből nyújt részesedést, amelyek jellemzően saját piacuk mellett nemzetközileg is meghatározó szerepet töltenek be” – mondta el Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A 3 év 7 hónapos futamidejű K&H erős Amerika alap a befektetési jegyek névértékének 95%-os védelme mellett mintegy 30, Magyarországon is jól ismert amerikai nagyvállalat – többek között a Coca-Cola, a Microsoft, a General Electric, a McDonald’s, a John Deere és a Kraft Foods – részvényeinek emelkedéséből kínál 50%-os részesedést.

Az alap után kamatadó-mentesség, illetve -kedvezmény vehető igénybe, amennyiben tartós befektetési számlán vagy nyugdíj-előtakarékossági számlán történik a jegyzés. 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 179 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 442 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 28,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -29,1 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. december 31-én:
teljes kezelt vagyon:  1011,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 873,2 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  138,4 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 128 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,5 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9950
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu