aktív bankkapcsolattal ingyenes számlavezetés

A lakossági bankszámlacsomagok díjszabásában végbement változások azt eredményezhetik, hogy az ügyfeleknek egyre inkább megéri egy banknál intézni pénzügyeiket. A koncentrált bankkapcsolat, azaz az egy helyen gyűjtött megtakarítások és jóváírások jelentős kedvezményeket hozhatnak az ügyfelek számára, így bizonyos jóváírási és megtakarítási szint mellett a havi számlavezetési díjat részben vagy egészben visszakaphatja az ügyfél. A K&H nemrégiben bevezetett K&H okos számlacsomagjai lehetővé teszik, hogy mindenki az élethelyzetének megfelelő összeállítású számlacsomagot válasszon, így csak azok a szolgáltatások kerüljenek a csomagba, amelyekre valóban szükség van.

A banki ügyfelek egyre több helyről hallják azt a jó tanácsot, hogy a bankhasználati szokásokhoz legjobban illeszkedő termékcsomag kiválasztásával jelentősen spórolhatnak a banki költségeiken. Az év elején jelentős átrendeződés ment végbe a lakossági bankszámlacsomagok kínálatában. Azok az ügyfelek azonban, akik időt szánnak az összehasonlításra, továbbra is találhatnak az eddiginél kedvezőbb banki ajánlatokat, sőt olyanokat is, amelyek díjkedvezményeket vagy akár díjmentességet is adnak. Igaz, ezek többnyire aktív bankhasználatot és/vagy jelentős megtakarítást várnak a számlatulajdonostól.

 „A magyar ügyfelek egy részére jellemző, hogy több bankkal tartanak fent egyszerre kapcsolatot. Egyik bankba érkezik a jövedelmük, esetleg ott van folyószámlahitelük, egy másik bankban van a lakáshitelük, és egy harmadikban tartják megtakarításaikat, amit még tovább színesíthet egy hitelkártya használat, áruhitel vagy autófinanszírozás is. Ez pedig azt jelenti, hogy az ügyfeleknek a különböző havi teljesítéseik, lejáró betéteik miatt a bankok között kell átutalniuk a pénzüket. A tranzakciós illeték bevezetése óta azonban egyre inkább megfigyelhető az ügyfelek körében a tudatos bankhasználat”, – mondta el Nagy Ferenc, a K&H Bank lakossági hitel és tranzakcionális szolgáltatások marketing főosztály vezetője.

“A korábbi termékek nem voltak ennyire strukturáltak. Egy díjvisszatérítő számla volt a termékportfoliónkban – ma már négy ilyen van. A korábbi K&H zéró bankszámla esetében az volt a díjvisszatérítés feltétele, hogy havonta legalább 150 ezer forint beérkezzen a számlára jóváírásként, és ez az összeg nem is változott az új, az alapvető banki szolgáltatásokat tartalmazó számlacsomagunknál. Igaz, a K&H okos számlacsomagoknál megjelent a megtakarítási összeg megléte, mint díjfelező feltétel. A K&H minimum számlacsomagnál ez 750 ezer forintos megtakarítást jelent, de azt tapasztaltuk, hogy a megcélzott ügyfelek 90 százalékánál rendelkezésre áll ez az összeg. A megtakarítási feltétel tehát a gyakorlatban nem korlát, hiszen manapság egyre kevésbé éri meg különböző helyeken bankolni, megtakarításainkat elhelyezni vagy hiteleket felvenni.  Ha az összes díjmentes szolgáltatás költségét összeadjuk a hirdetményekből, láthatjuk, hogy jelentős kedvezményt kapunk, komoly összeget spórolhatunk meg a havi banki költségünkön. A jövő üzenete az ésszerű, átgondolt termékválasztás és a koncentrált bankhasználat”- mondta el a szakember.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

Lesti Mónika
  • monika.lesti@kh.hu
  • +36 1 328 9181
  • www.kh.hu