akik minden akadályt legyőznek

kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram nyerteseit

A K&H vezető pénzintézetként arra törekszik, hogy válaszokat adjon a társadalmi igényekre, hozzájáruljon ahhoz, hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek.   A K&H a Paralimpiai Bizottság és a Paralimpiai Csapat 11 évvel ezelőtt indult támogatásával hosszú távú elkötelezettségét szeretné kifejezni az egészség, az egészséges életmód után. Ma újabb parasportolókkal gazdagodott a 2006-ban indult K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram támogatottjainak sora, amellyel egyénileg is segítik a sportolók felkészülését, hosszú távú, kiváló teljesítményét.  Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó, Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó és Kálmán Edgárné - Kálmán Krisztina atléta segítője – példamutató elhivatottságukkal és elkötelezettségükkel vívták ki az elismerést.

„Hisszük, hogy felelős vállalatként – a pénzügyi fenntarthatóság megteremtése mellett – válaszokat kell adnunk a társadalmi igényekre és hozzá kell járulnunk ahhoz, hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek. A 14 éve indított sport támogatásunkkal hosszú távú elkötelezettségünket fejezzük ki az egészségmegőrzés, az egészséges életmód iránt, melynek része a sport. A Paralimpiai Bizottság és a paralimpiai csapat sokéves támogatása jól illusztrálja elkötelezettségünket a hosszú távú partneri kapcsolatépítés iránt.  A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramunknak köszönhetően egyénileg is segítjük a sportolók felkészülését, hosszú távú, kiváló teljesítményét, mert azt gondoljuk, elhivatottságuk és elkötelezettségük mindannyiunk számára példaértékű. Eddig 17 sportoló és 2 segítő kapott összesen több mint 15 millió forint összegű támogatást, és most három újabb kiválóság teljesítményéhez járulhatunk hozzá egyénként 800 ezer forinttal” - mondta el David Moucheron, a K&H Csoport vezérigazgatója az ünnepélyes átadón.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke üdvözölte a program újbóli elindítását: „A világ minden kontinensén a parasport hatalmas fejlődésen megy át és egyre nagyobb a népszerűsége.  Öröm látni, hogy a magyar társadalom megszerette a hazai parasportolókat, elképesztő energiákat ad a sportolóinknak a támogatásuk. Köszönjük, hogy szavazatukkal, szeretetükkel támogatták a sikeres felnőtt sportolókat, az ifjú kezdő sportolóinkat és azokat a segítőket, akik önmaguk helyett a sportolókat helyezik előtérbe nap mint nap. A K&H Csoport kezdeményezése példaértékű, 11 éve tartó segítése a sportolóknak egyedülálló és követendő minta. Köszönöm, hogy együtt bizonyíthatjuk be: fogyatékosnak lenni nem azt jelenti, vesztesnek lenni” - tette hozzá a bizottság elnöke. 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram 2017. évi nyertesei:

Felnőtt kategória: Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó

Hajmási Éva 2010-ben - Szekeres Pál kétszeres paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes vívó útmutatásával - kezdett el vívni, és a tőr mellett a kardvívásban is jeleskedik. 2016-ban egyéni Európa-bajnoki címet nyert, majd a riói paralimpián tőrben szerzett ezüstérmet a női csapattal, így már élete első paralimpiájáról éremmel távozhatott. Eredményeinek és példamutató személyiségének köszönhetőn Évát nemrég beválasztották az IWAS WFEC Sportolói Bizottságába.  „Ezúttal nem rajtam múlt a győzelem, hanem azokon, akik hozzásegítettek szavazataikkal. Köszönöm nekik! A támogatásból amellett, hogy speciális művégtagom költségeit fedezhetem, segít célom elérésében, a Tokiói paralimpiára való kijutásban és abban, hogy nap mint nap  azzal foglalkozzak, amit szívből szeretek: a vívással” – mondta Hajmási Éva, paralimpiai ezüstérmes vívó, a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram felnőtt kategóriájának nyertese.

Reménység kategória: Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó

A mindössze 15 éves pécsi úszó a magyar paraúszás legifjabb új tehetsége. Konkoly Zsófia a gimnáziumi tanulmányai mellett sorra hozza az érmeket a legnagyobb nemzetközi versenyekről: Európa-bajnoki bronzérmes, világkupa nyertes. A riói paralimpián a magyar delegáció legfiatalabb tagjaként 100 méter pillangón bronzérmet nyert, számos tapasztalt úszót utasított maga mögé a döntőben. Teljesítménye a nemzetközi mezőny elismerését is kiváltotta. „A támogatás nagyon sokat fog jelenteni a mindennapjaimban. Kényelmesen meg tudom belőle oldani az egészészséges, a versenyekhez is erőt adó étkezésemet, a felkészüléshez szükséges kiegészítő edzést, és megújíthatom a sportfelszerelésemet is. Köszönöm a szavazóknak, hogy engem választottak!” – mondta Konkoly Zsófia, paralimpiai bronzérmes úszó, a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram reménység kategóriájának nyertese.

Segítő kategória: Kálmán Edgárné, Kálmán Krisztina atléta segítője 

Kálmán Edgárné egyedül gondoskodik dobóatléta lányáról, Krisztináról. Minden versenyre elkíséri, és bármit megtesz lánya sikeréért és boldogságáért. A mindennapi élet okozta nehézségeken tiszteletreméltó kitartással és szorgalommal lépnek túl. Gyermeke nagy álma volt, hogy kijusson egy paralimpiára: 2016-ban Rióban szabadkártyával indulhatott, és végül a 6. helyen végzett. Judit most abban segíti lányát, hogy a tokiói paralimpián, 2020-ban újból átélhesse ezt az élményt. „Ez a támogatás számomra, számunkra óriási segítség. Mind a hétköznapi életünkhöz, mind Kriszti sportolásához hozzájárul, hiszen egyedül nevelem őt, és mivel szinte 24 órás felügyeletet és segítséget igényel, nem tudok munkát vállalni. Ennek ellenére pozitívan tekintünk az életre, hiszen Kriszti egy olyan tehetséget kapott, ami mindkettőnknek óriási erőt és motivációt ad” – mondta Kálmán Edgárné, Kálmán Krisztina atléta segítője, a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram segítő kategóriájának nyertese.

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramról

A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások minden elköltött 1000 forintja után a Bank 1 forintot a sportolók támogatására tesz félre. A programnak köszönhetően az ez évi nyertesekkel együtt 19 sportoló és 3 segítő kapott összesen több mint 17 millió forint összegű ösztöndíjat. A sokéves hagyomány szerint idén is a nagyközönség dönthette el online szavazáson, hogy ki legyen az a felnőtt, illetve ifjú sportoló, valamint az a segítő, aki munkájával, személyiségével és elkötelezettségével elnyeri a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram támogatását, és ezzel a fejenként bruttó 800 ezer forintos ösztöndíjat. 

A K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei jelöltjei:

Felnőtt kategória

 • Csonka András paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező
 • Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívó
 • Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozó

Reménység kategória

 • Konkoly Zsófia paralimpiai bronzérmes úszó
 • Ruzsa Zoltán csörgőlabdázó
 • Sztanó György erőemelő

Segítő kategória

 • Jova György, Béres Dezső paralimpiai bronzérmes boccia játékos segítője
 • Kálmán Edgárné, Kálmán Krisztina atléta segítője 
 • Varjasné dr. Kovács Edit, számtalan paraúszó segítője, felfedezője

A magyar parasportolókat a Magyar Paralimpiai Csapat Facebook és Instagram oldalán, valamint a www.hparalimpia.hu weboldalon lehet követni.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 207 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. június 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 664 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink:

K&H Bank 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 244 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 809 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 22,5 milliárd forint 

K&H Biztosító 2017. II. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,1 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 165,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,47 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,37 milliárd forint

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
 • +36 1 350 7390/116
 • r.jozsa@well.hu