akár 50 liter vért is átmoshatnak egy gyerek dialízis kezelése során

23 nyertes intézmény a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatán

Magyarországon körülbelül 1 millió vesebeteg van, akik közül több ezren gyermekek.  A nem megfelelő veseműködés miatt a szervezetben felhalmozódhatnak az életveszélyes méreganyagok, ezért dialízis kezelésre van szükség. A K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően az ország 13 mentőállomása és 10 kórházi osztálya gazdagodik új orvosi műszerekkel, köztük új dialízisgépet kap a Semmelweis Egyetem Vese és Művese Osztálya.

Magyarországon közel 1 millió ember szenved vesebetegségben, akik közül több ezren gyermekek. Az EDTA (European Dialysis and Transplant Associacion) adatai  szerint évi 3-6 új gyereknél kezdenek vesepótló dialízis kezelést, amire akkor van szükség, ha a vese nem képes ellátni méregtelenítő funkcióját. Hetente háromszor, akár egy hónapon keresztül kell ilyen vértisztító kezelésre járnia annak a gyereknek, akinek a szervezetében életveszélyes méreganyagok halmozódnak fel. „Egy-egy ilyen kezelés átlagosan 4 órát vesz igénybe, ennyi idő kell ahhoz, hogy a dialízisgéppel átmossák a gyermek vérét. A teljes gyógykezelés során 10-12 alkalomra lehet szükség, így egy átlagos testsúlyú gyerek esetében az áttisztított vér mennyisége akár a 40-50 litert is elérheti” – hangsúlyozta ki Dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója.

A 14. K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatnak köszönhetően most az ország 13 mentőállomása és 10 kórházi osztálya gazdagodik új orvosi műszerekkel összesen 20 millió forint értékben, köztük a Semmelweis Egyetem Vese és Művese Osztálya is, ami egy új dialízisgépet szerezhet be. A 23 nyertes közül 20 vidéki, 3 pedig budapesti intézmény, melyek közül 20 hátrányos helyzetű térségből származik vagy annak kis betegeit is ellátja. A nyertesek olyan modern eszközökkel gazdagodhattak, mint a betegőrző központ, a vénakereső vagy a véroxigénszint mérő. Ezekkel az új műszerekkel az orvosok, ápolók összesen több mint 66 ezer kis beteget láthatnak el évente.

„A K&H évtizedek óta aktív társadalmi szerepet vállal, melyben  kiemelt figyelmet kap a vállalkozásösztönzés, a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem és az egészség.  K&H gyógyvarázs programunk keretében 2004 óta segítjük a magyar gyermekegészségügyet eszközbeszerzéssel. Az idei évben 14. alkalommal hirdettük meg K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázatunkat, melyre rekordszámú, összesen 125 pályázat érkezett az ország 78 településéről. A szakmai zsűri segítségével 13 nyertes pályázatot választottunk közülük, így összesen 10 kórházi osztály és 13 mentőállomás munkáját támogathatjuk, ezzel is elősegítve azt, hogy a kis betegek mihamarabb újra teljes életet élhessenek” – mondta Horváth Magyary Nóra a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

„A pályázatokból jól látszott, hogy gyakran van szükség olyan apróbbnak tűnő, de annál hasznosabb eszközökre, berendezésekre, mint a mentősöknél a gyermek sürgősségi táska vagy a gerinchordágy, a kórházi osztályoknál a vérnyomásmérő és véroxigénszintmérő vagy a vénaszkenner. A nagyobb műszerek között pedig gyakran találkozhattunk CTG készülékkel vagy a betegőrző monitorral. Jól látható, hogy ezek olyan mindennapos használatú eszközök, amelyeknél nagyon sokat számít a megbízható működés és a korszerű technika” – mondta Dr. Mészner Zsófia, az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárságának főosztályvezető helyettese, a K&H gyógyvarázs oszlopos zsűritagja.

a 2017-es K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat nyertesei

város

intézmény

pályázott műszerek

Gyula

Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház

Gyermek és Ifjúságpszichiátria Osztály

1 db Világjáték teszt Prémium csomag

Kunágota

Kunágota Mentőállomás

1 db lélegeztető ballon

1 db IO G3 elemes fúró

1 db Nonin Onyx Pulzoximéter

1 db Nasco Veinlite vénakereső

1 db NC100 infravörös homloklázmérő

Kazincbarcika

Kazincbarcika Kórház Nonprofit Kft.

Gyermek Sürgősségi Szakrendelés

1 db. EKG HeartSCREEN 80 GL-1 3+1 csatornás

1 db Laringoszkóp nyél KaWe Fo LED high power

3 db Laringoszkóp lapoc KaWe FO (2/3/4 méretek)

1 db Pulzoximéter Edan felnőtt ujjcsipesszel

1 db Pulzoximéter ujjcsipesz csecsemő lábujjra

2 db Digitális csecsemőmérleg

1 db Hőmérő Thermofocus

1 db Inhalátor Rossmax professzionális NB-500

2 db Infúziós állvány rozsdamentes KaWe

1 db Pólyázó asztal  

1 db Szekrény fém műszer

1 db Szekrény kezelőasztalhoz 

1 db Oftalmoszkóp KaWe

1 db Légzésfigyelő APNOE 

Budapest

Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Gyermek Szemészet

1 db Maxfield Ocular diagnosztikai lencse

Debrecen

Debreceni Egyetem Klinikai Központ,

Gyermekhematológiai-Onkológiai Osztály

 

3 db intenzív betegágy Proma Reha

 

 

Szeged

Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika,

Sebészeti Osztály

1 db KiddY biztonsági rögzítő rendszer

1 db Baby Go gyermek gerinchordágy Pedi Go fejrögzítővel és rögzítő pántokkal

1 db Spencer Mini Matt gyermek vákuummatrac + hordtáska

1 db Medkids Baby Board

1 db Gyermek rögzítőkészlet

2 db Optimum Traction Device

2 db SAM Pelvic Sling medencerögzítő

3 db Vérzéscsillapító spray

10 db Sam Splint Junior

5 db Sam Splint XL

Karcag

Karcag Mentőállomás

1 db Ultrahangos inhalátor

3 db Pulsoximéter gyermek cms Qa

Budapest

Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika,

Vese és Művese Osztály

1 db 5008 típusú dialízis gép 

Nyíregyháza

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórház Nyíregyháza,

Gyermek Szemészeti Szakrendelés

1 db iCare Pro kézi digitális tonométer

Vác

Jávorszky Ödön Kórház,

Gyermek Szakambulancia

1 db Vérnyomásmérő és Nellcor kompatibilis pulzoximéter

Budapest

Egyesített Szent István és Szent László Kórház,

Gyermekhematológiai és Őssejttranszplantációs Osztály

1 db Philips PIICiX betegőrző központ

Mezőtúr

Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet,

Csecsemő- és Gyermekosztály

1 db Közepes tudásszintű fecskendős gyógyszeradagoló pumpa

Veszprém

Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet

50 db AEROresc univerzális alumínium rögzítő szett

5 db alaris GH Plus fecskendős infúzióadagoló pumpa

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs programhoz az elmúlt évek során a Bank különböző részlegei, dolgozói, ügyfelei és partnerei is csatlakoztak, így 2004 óta közel 598 millió forint értékben kaphattak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Az elmúlt 13 évben összesen 366 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét. 

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 48 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is küldhető mese a kis betegeknek.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4100 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését 1760 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2017. március 31-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 671 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

Főbb adataink: 

K&H Bank 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 269 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 876 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,1 milliárd forint 


K&H Biztosító 2017. I. negyedévének végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,2 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 162,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,14 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,85 milliárd forintt 

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • r.jozsa@well.hu