A világháló veszélyei

az adathalászatról röviden, hogy "ne fogjanak ki minket" a bűnözők

Ismét szeretnénk felhívni minden ügyfelünk figyelmét néhány nagyon fontos dologra az internetes adathalászattal kapcsolatban.

Adathalászatnak (eredetileg angolul phishing, kiejtése: fising, a fishing=halászat szóra hasonlít) azt az eljárást nevezik, amikor egy internetes csaló oldal egy jól ismert cég hivatalos oldalának láttatja magát és megpróbál bizonyos személyes adatokat, például azonosítót, jelszót, bankkártyaszámot, stb. illetéktelenül megszerezni.

Sajnos egyre gyakrabban fordul elő, hogy illetéktelenek e-mailben küldött, hamis weboldalakon keresztül próbálják az ügyfelek K&H e-banki azonosító adatait megszerezni. A veszélyt a lehető legrövidebb időn belül próbálják elhárítani a pénzintézetek, azonban szeretnénk összefoglalni, honnan lehet észrevenni, ha éppen, adathalászati kísérlet van folyamatban ellenünk:

Saját értékeink és biztonságunk védelme érdekében mindig figyeljünk a következőkre:

1. A K&H Bank e-mailben sosem küld közvetlenül kattintható hivatkozást, linket az e-bank oldalára. Az e-bank oldalát mindig a kh.hu vagy ebank.kh.hu címet közvetlenül a böngésző címsorába begépelve tudják az ügyfelek elérni.

2. Gyanúra ad okot, ha a kapott levél rossz, vagy a hivatalos levelekhez nem illő stílusú magyarsággal íródott - akkor is, ha a feladó nevében vagy akár e-mail címében szerepel a K&H-ra utaló rész.

3. A biztonságos kapcsolat létesítésének feltétele az e-Bank „személyazonosságának” ellenőrzése. Ehhez a böngésző címsorában mindig ellenőrizzük, hogy a megjelenített webcím eleje https://ebank.kh.hu vagy https://ebank.khb.hu legyen A böngésző címsorában lévő lakat ikon megbízhatóan tanúsítja, hogy a böngésző valóban a K&H Bankkal kommunikál, nem pedig  egy rosszindulatú támadó rendszerével, aki egy hamisított e-bank másolatot üzemeltet. A lakat ikonra kattintva ennek a biztonsági tanúsítványnak a technikai részletei is megtekinthetőek.

bővebben a biztonságos bankolásról: