A változó környezetben fokozottan fontos a biztonság

„Mikor és miben érdemes megtakarítani, ha a növekedési kilátások szerte a világban romlanak, a tőzsdei árfolyamok jelentősen ingadoznak, csökkennek, és a kamatok alacsony szinten vannak – merül fel jogosan a kérdés a befektetők részéről. Ilyen időszakban azokra a befektetési lehetőségekre érdemes fokozottan figyelni, amelyek néhány év távlatában esélyt adnak a növekedésnek, miközben megvédenek a veszteségektől” – javasolja Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A tőzsdei árfolyamesések idején mindig felmerül a kérdés, hogy mikor érdemes vásárolni, hogy kihasználhassuk a várt fellendülést. A legegyszerűbb kérdésre a legnehezebb a válasz. A tőke- és hozamvédett alapok azonban éppen erre a befektetői dilemmára kínálnak megoldást: részesedést nyújtanak a részvénypiacok emelkedéséből, de a tőkepiacok negatív teljesítése esetén is megőrzik a befektetett tőkét. „Ügyfeleink egy jelentős része nem szeret spekulálni, inkább a biztonságot tartja szem előtt, de szeretne az átlagos betéti kamatszintnél kedvezőbb hozamot elérni, sőt, igényt tart rendszeres kamatfizetésre is. A legújabb tőke- és hozamvédett alapunk, a K&H háromszor fizető emlékező 3 alap ezeket a befektetői igényeket ötvözi: tőkevédelmet és minden évben hozamfizetést biztosít az ügyfeleknek, ha pedig emelkednek a részvényárak, magasabb hozamot nyújt” – mondta el Zobor Zsuzsanna.

Az elmúlt időszakban egyértelműen a háromszor fizető alapok voltak a K&H Alapkezelő legnépszerűbb tőke- és hozamvédett alapjai. Az eddig kibocsátott 14 ilyen típusú alapban kezelt teljes vagyon meghaladja a 62 milliárd forintot, és az éves hozamfizetések évi 4 -15,23 % között mozognak. „Az alapcsaládban az idei év újdonsága az emlékező funkció, ami azt jelenti, hogy az alap megjegyzi a második évben kifizetett hozamot, és azt berögzíti a harmadik hozam minimumaként, tehát a harmadik alkalommal, azaz a lejáratkor kifizetett hozam nem lehet kevesebb a második alkalommal kifizetett hozamnál” – tájékoztatott a befektetési szakember.

Az október 21-ig jegyezhető K&H háromszor fizető emlékező 3 alap az első évben 7,5% fix hozamot fizet, a második évben és a futamidő végén pedig 30 nemzetközi vállalat részvényének teljesítményéből nyújt részesedést, ami minimum 1%, maximum 7%-ot jelent kifizetésenként. Az alap hároméves futamideje révén kiválóan alkalmas tbsz számlán történő megtakarításra is, amely után kamatadó-kedvezmény jár. A nyugdíj-előtakarékossági számlán (nyesz) elhelyezett megtakarítás után pedig a kamatadó-mentesség mellett adójóváírást is igénybe lehet venni, ami tovább növeli a megtakarítás hozamát.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 440 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 214 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2922 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 12,5 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2011. június 30-án:
teljes kezelt vagyon: 787 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 120 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 633 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,0 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,5 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,0 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,1 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,6 milliárd forint

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR Ügynökség
  • 350 7390/118, 30/221-3611
  • 350 7393
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu