A vállalkozások számára továbbra is fontos a költségcsökkentés

„A gazdasági válság hatására a legtöbb hazai kisvállalkozás a működési költségek csökkentésével, illetve a beruházások elhalasztásával reagált. Mivel az általános gazdasági fellendülés várat magára, a költségek csökkentése továbbra is kiemelt tényező marad a működési egyensúly megtartásában” - mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

Egy kis- vagy középvállalkozásnak számos költséggel kell kalkulálnia, amelyek közül az állandó költségek a legmegterhelőbbek, mivel nem, vagy csak nagyon mereven igazíthatóak a cég aktuális gazdálkodásához. A K&H megvizsgálta, hogyan lehet csökkenteni a működési költségeket, ezen belül a pénzügyi szolgáltatások költségeit. A pénzügyi szolgáltatások költségeinek optimalizálásához az első és legfontosabb tényező, hogy a cégek pontosan ismerjék tranzakciós szokásaikat, a havi tranzakció típusok darabszámát, amelynek ismeretében már könnyebb eligazodni a banki ajánlatok között. A bankok előszeretettel kínálnak a kis- és közepes vállalkozásoknak számlacsomagokat, amelyekben előre meghatározott számú vagy díjú kedvezményes szolgáltatás szerepel. A választott díjcsomag azonban a későbbiekben - megváltozott gazdálkodás, növekvő vagy csökkenő forgalom esetén - már nem biztos, hogy optimális a cég számára. Ennek ellenére az ügyfelek jellemzően – még, ha a választáskor próbáltak is optimális választásra törekedni – a későbbiekben már nem követik nyomon a számlacsomag által kínált lehetőségeket. Pedig a cég méretétől függően havonta több százezer forint spórolható meg ennek felülvizsgálatával.

K&H rugalmas számlacsomag vállalkozásoknak

A K&H most kifejlesztett egy olyan rugalmas számlacsomagot, amely a vállalkozások számlaforgalmához egyedileg, méghozzá havonta igazodik. A számlacsomag különlegessége, hogy a csomagon belül 5 kategóriát alakítottak ki, melyek között az aktuális számlaforgalom alapján automatikusan mozog a cég. Így a havi forgalom összege határozza meg az alkalmazott kategóriát, valamint az érvényesített kedvezmények mértékét, hiszen az ingyenes tranzakciók száma és a tranzakciós jutalékok kedvezmény mértéke kategóriánként bővül. A csomag havi díja nulla forint is lehet a havi számlaforgalomtól függően (ki- és bemenő tranzakciók együtt).

további tippek a számlaköltségek csökkentéséhez

A számlaforgalomhoz igazodó rugalmas számlacsomag mellett a készpénzes tranzakciók helyett az elektronikus megbízások, banki átutalások alkalmazásával is csökkenteni lehet a számlaköltségeket. A környezettudatosság és a költséghatékonyság jegyében a kkv és vállalati ügyfelek 2011. március 11-től K&H e-kivonatot is használhatnak. A K&H e-kivonat – a hatályos jogszabályoknak megfelelően - hitelesített elektronikus kivonat, amely fokozott biztonságú elektronikus aláírással és minősített szolgáltató által kibocsátott időbélyegzővel van ellátva, tartalmilag pedig teljesen megegyezik a papír alapon készült kivonattal. Az e-kivonathoz az ügyfelek a K&H honlapján lévő elektronikus banki postaládában férhetnek hozzá.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 243 lakossági fiókkal, valamint közel 600 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3223 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 36,1 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 27,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 102,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált):

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu