A UnionPay és a magyarországi K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. nagyszabású kártyaelfogadási együttműködési megállapodást írt alá, tovább bővítve az európai hálózatot

A UnionPay a magyarországi K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft.-vel együttműködve 2023. szeptember 25-én, a K&H Csoport budapesti székházában tartotta a nagyszabású UnionPay kártyaelfogadási megállapodás sikeres elindítását bejelentő aláírási ünnepségét, amelyen részt vett a China UnionPay elnöke, Shao Fujun és Paulovics Ottó, a K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Az együttműködés a UnionPay kártyaelfogadói hálózatának további bővítését jelenti Magyarországon, hozzáférést teremtve a kártyabirtokosok számára mintegy 25 ezer POS-terminálhoz.

A UnionPay International (UPI) és a K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. partnerség 2023. szeptember 1-től lehetővé teszi, hogy a résztvevő kereskedők Magyarországon UnionPay kártyatranzakciókat fogadjanak fel. Az úgynevezett EMV-biztosított (Europay, Mastercard, Visa) chipes fizetések támogatása mellett a K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. a UnionPay QuickPass érintésmentes megoldását is bevezeti. Ez az együttműködés növeli a UnionPay kártya elfogadottságát, és a kártyabirtokosok számára szélesebb körű fizetési lehetőségeket biztosít az éttermi, vendéglátó, szórakoztató, kiskereskedelmi és egyéb területeken.

mérföldkő a kártyás fizetésben

Shao Fujun, a China UnionPay elnöke az együttműködésről azt mondta: "A határokon átnyúló mozgások újraindulásával a UnionPay kulcsszerepet játszott a globális fizetési hálózat kialakításában, megkönnyítve a pénzügyi fizetési szolgáltatásokat a turisztikai piac fellendülésének támogatására. Ez az együttműködés megszilárdítja a UnionPay európai jelenlétét. Elkötelezettek vagyunk hatalmas hálózatunk, termékeink és szolgáltatásaink maximalizálása mellett, miközben az iparági partnerekkel összefogva gazdagítjuk a digitális elfogadás területét, biztosítva a kártyabirtokosok számára a változatos és kényelmes fizetési lehetőségeket"

"Az új szolgáltatás elindítása fontos mérföldkő a K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. működésében. Ez az új szolgáltatás összhangban van azzal a stratégiánkkal, hogy megbízható, ügyfélközpontú megoldásokat kínáljunk partnereinknek a kártyaelfogadás és általában az innovatív fizetések területén, és ezáltal tovább növeljük a végfelhasználók, jelen esetben a UPI kártyahasználók és elfogadók elégedettségét." - tette hozzá Paulovics Ottó, a K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

széleskörben elérhető

A K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. a magyar piac egyik jelentős elfogadója, amely mintegy 25 ezer POS-terminál üzemeltetéséért felelős, ami 9 százalékos piaci részesedést jelent, valamint 12 ezer kereskedővel áll szerződéses kapcsolatban az országban. A UnionPay-jel való együttműködés 2022 májusában indult el, majd 2023 augusztusában lehetővé vált a UnionPay kártyák elfogadása a K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft. teljes hálózatában. 

A UnionPay már 2010-ben megkezdte kártyaelfogadási tevékenységét Magyarországon, jelenleg a magyarországi kereskedők több mint 70 százaléka,az ATM-eknek pedig 45 százaléka képes UnionPay kártyákat elfogadni. 2023. július végére Magyarország meghatározó helyi elfogadóival és határon túli intézményeivel - (WorldLine SIX Payment Services, a Global Payments -, valamint a K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft.-vel való együttműködés révén 102 ezer kereskedőnél és 2343 ATM-nél / terminálnál lehet használni a UnionPay kártyákat. A most indult együttműködés azért is fontos, mivel 2023 első hét hónapjában az előző évhez képest négyszeresére nőtt a Magyarországra látogató - gyakran UnionPay-kártyát használó - kínai turisták száma.

A K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft.-ről

A K&H Pénzforgalmi Szolgáltató Kft., Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, átfogó hitelkártya-elfogadási megoldásokat kínál mind fizikai POS terminálokhoz, mind softPOS és online platformokhoz. A 2019-ben alapított és a K&H Bank ügyfélközpontú szemléletét a ČSOB széleskörű termékkínálatával kombináló cég a kártyák széles skáláját támogatja, beleértve a nemzetközi hitelkártyákat és a helyi pénzügyi megoldásokat, és évente 100 millió tranzakciót felügyel, több mint 2 milliárd euró értékben.

A UnionPay International-ről

A UnionPay International a UnionPay nemzetközi üzletágára összpontosít, amely a világ legnagyobb kártyabirtokos-bázisát kiszolgáló globális fizetési hálózat. A világszerte több mint 2500 partnerrel együttműködve a UnionPay már több mint 181 országot és régiót fed le. Kínán kívül a UnionPay-t több mint 63 millió kereskedő és 1,76 millió ATM fogadja el.

      

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu