a szív- és érrendszeri panaszok korai felismerése döntő jelentőségű

új vérnyomásmérő monitort kapott a K&H-tól a kiskunfélegyházi Gyermekgyógyászati Szakrendelés

Új vérnyomásmérő monitorral vizsgálhatják ezentúl a legkisebbeket a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi Gyermekgyógyászati Szakrendelésének orvosai, ápolói. A mindennapi diagnosztizáláshoz szükséges eszközt a K&H Private banking igazgatósága ajánlotta fel, akik már nyolcadik alkalommal csatlakoztak a K&H gyógyvarázs programhoz, így segítve a gyermekek mihamarabbi gyógyulását.

A kiskunfélegyházi Gyermekgyógyászati Szakrendelés orvosai és ápolói a K&H gyógyvarázs programnak és a K&H Private banking igazgatóságának köszönhetően ezentúl új vérnyomásmérő monitorral diagnosztizálhatják az egyik legelterjedtebb szív- és érrendszeri betegséget, a magas vérnyomást. A tünetek korai felismerése döntő jelentőségű, hiszen a betegség olyan visszafordíthatatlan szövődményeket is okozhat, mint  az érelmeszesedés vagy az agyvérzés. A vérnyomásmérő monitorral egyszerűen feltérképezhető a magas vérnyomásban veszélyeztetett túlsúlyos fiatalok állapota, és  könnyedebben végezhető a legkisebbek vizsgálata is. Az eszköz így nemcsak a szakemberek munkáját könnyíti meg, hanem a korai felismerést is segíti. 

„Ügyfeleink segítségével az elmúlt 8 évben több mint 4,2 millió forinttal járultunk hozzá a gyermekegészségügy fejlesztéséhez a K&H gyógyvarázs programon keresztül. Ezúttal olyan értéket teremthetünk, amely hosszú évekre hoz javulást mind a kórház, mind pedig a kis páciensek életében” – mondta Horváth István, K&H Private banking igazgatóság vezetője. „A kiskunfélegyházi Gyermekgyógyászati Szakrendelésnek ajándékozott új vérnyomásmérő monitor segíteni fogja őket abban, hogy könnyebben meghozzák okos döntéseiket, így a gyerekek minél hamarabb visszatérhessenek családjuk barátaik körébe, és újra teljes életet élhetnek” – tette hozzá Horváth István.

"Szakrendelésünk a térség több mint tízezer gyermekének konzultatív ellátását végzi. A serdülő korosztálynál gyakori az elhízás, az emelkedett vérnyomás. Ezen csoportokból a 24 órás vérnyomásmérő segítségével lehet kiszűrni a ténylegesen hypertoniás  fiatalokat. A kiegészítő kisebb mandzsetta pedig lehetővé teszi a vizsgálat kiterjesztését a még fiatalabb korcsoportokra is" - mondta Dr. Fehérvári István, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekgyógyászati Szakrendelésének vezetője.

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs programhoz az elmúlt évek során a Bank különböző részlegei, dolgozói, ügyfelei és partnerei is csatlakoztak, így 2004 óta közel 598 millió forint értékben kaphattak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek. Az elmúlt 13 évben összesen 366 alkalommal támogatott gyermekegészségügyi intézményeket a K&H Csoport, lefedve az ország egész területét. 

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 49 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is küldhető mese a kis betegeknek.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. szeptember 30-án a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 800 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint (ebből 2015-ben 55 milliárd forint) adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárdforint

K&H Biztosító 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390/116
  • r.jozsa@well.hu