a Start it @K&H inkubátorprogram az egyik leghatékonyabb közösségi befektetés

A Start it@K&H inkubátor is bekerült a leghatékonyabb közösségi befektetések közé, az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja versenyen elnyerte a Jövő gazdasága kategória 3. helyezését. A program ugyanis a startupok üzleti fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatósági célok megvalósítására is.

Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” évről évre értékeli azokat a példaértékű vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programokat, amelyek jól kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet számára. Idén a Start it @K&H inkubátorprogram a Jövő gazdasága kategóriában 3. helyezést ért el.

„Nagyot fordult a startup világ az elmúlt négy évben. Egy startup sikeréhez ma már nem elég az egyedi ötlet, a kapcsolatrendszer és a jól átgondolt üzleti terv. A fogyasztók és befektetők számára az is fontos, hogy miként tud hozzájárulni egy fenntarthatóbb világ megteremtéséhez. Olyan innovatív ötleteket és csapatokat segítünk ezért a fejlődésben, akik megoldást adnak környezetünk megóvását és a társadalmi problémák kezelését. Inkubátorunk ennek is köszönhetően került idén a leghatékonyabb közösségi befektetések közé”– árulta el Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

 

A 2017-ben indult inkubátorban eddig 75 csapat kapott szakmai támogatást ahhoz, hogy termékfejlesztési és befektetéskeresési céljaikat megvalósíthassák. Idén további 18 csapattal bővült a program, akik többek között olyan fenntarthatósági problémákra adnak innovatív megoldást, mint a karbonsemleges kiszállítás, a klímasemleges energiaellátás, a talaj „egészségét” szem előtt tartó tápoldat fejlesztése vagy a karbon kiegyenlítés piac elérhetővé tétele.

fenntarthatósági startupok a Start it @K&H inkubátorban

  • tOURmix: A platform a karbonsemleges kiszállítást támogatja azáltal, hogy összehangolja a megrendelt termékek útját és az emberek közlekedését.
  • FBsoil: A csapat olyan tápoldatot fejleszt, amely környezetbarát módon táplálja a sovány erdőtalajt.  
  • rising.ECO: Napelem rendszerrel támogatja a klímasemleges energiahálózat elterjedését.
  • Wenerate: A szoftver energiatanácsadást nyújt a cégek számára.
  • AgroFilter: A csapat bárki számára elérhetővé teszi és forradalmasítja a karbon kiegyenlítés piacát.

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu