a munkahelyteremtő pályázat segíthet a kkv-k foglalkoztatási nehézségein

„A legfrissebb munkaerőpiaci adatok valamelyest javulást mutatnak a foglalkoztatottak számának emelkedését illetően, a további bővülést azonban erősen beárnyékolja, hogy több hazai felmérés, köztük a K&H kkv bizalmi index kutatás eredménye is azt mutatja, hogy a hazai kkv-k egyre nagyobb mértékben terveznek elbocsátásokat. Ezt a szándékot ellensúlyozhatja a kifejezetten kkv-k részére kiírt, munkahelyteremtő beruházások támogatását célzó pályázat, amelyet a napokban írt ki a Nemzetgazdasági Minisztérium” - mondta el Németh László, a K&H Kkv marketing főosztály vezetője.

A hazai mikro, kis- és középvállalkozások számára igényelhető vissza nem térítendő támogatásra azok a kezdő vagy már működő vállalkozások pályázhatnak, amelyek idén november 30-ig legalább két új munkahelyet hoznak létre, és azokat a pályázat feltételeiben megadott minimum határidőig meg is őrzik. A pályázat benyújtásakor 25% önerő igazolása szükséges, valamint további fontos feltétel, hogy a pályázó kkv idén minden érintett alacsony jövedelmű munkavállalója bérét megemelte a jogszabály alapján elvárt módon.

A pályázati támogatás keretösszege 10 milliárd forint, és ebből az igényelhető támogatási összeg minimálisan 1.400.000 forint munkavállalónként, amely összeg további feltételek megvalósulása esetén elérheti a 2.500.000 forintot. Az igényelhető támogatási mérték az összes elszámolható költség 20-70% között változik, a projekt megvalósítási helyszínétől függően. Az elszámolható költségek körébe az új gépek, eszközök, berendezések beszerzése, találmány, szabadalom, licenc, know-how beszerzése, valamint új ingatlan(rész) építése szerepel.

„Habár a kkv-k döntő szerepet játszanak a hazai foglalkoztatásban, a leépítésben és munkaerő felvételben gondolkodó vállalkozások egyaránt főként 4 fő alatti elbocsátást illetve bővülést terveznek. A már két alkalmazott után igényelhető pályázat így fontos szerepet játszhat abban, hogy ne induljon el egy újabb elbocsátási hullám a hazai kisvállalkozások körében” – mondta el a kkv szakember. A március 30-ig benyújtható pályázatok elbírálása május 30-ig megtörténik.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, a pályázati tanácsadásra, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 236 lakossági fiókkal, valamint közel 390 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 194 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2874 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu