a mobilod lesz a pénztárcád, de a bankod marad

az Apple új fizetési megoldása kényelmesebbé teszi a pénzkezelést

Az Apple kedden bemutatta az új iPhone 6 készüléket, amely az előzetes várakozásoknak megfelelően tartalmazza az NFC technológiát, ami képessé teszi a készüléket mobilfizetések megvalósítására. A K&H Bank szerint az új technológiával egy olyan eszköz kerül az emberek kezébe, ami még egyszerűbbé teszi a pénzügyek mobileszközön keresztül való kezelését. Ami pedig az újítás mögött is állandó, az a biztonságos bankrendszer.

A keddi bemutatón az Apple megerősítette a korábban kiszivárgott híreket, miszerint az iPhone 6 NFC chippel rendelkezik, ami a készülékbe integrált fizetési rendszer alapja. Az Apple Pay szolgáltatás az iTuneshoz rögzített bankkártya mellett újakkal is használható. A Visa, a MasterCard és az American Express is támogatja az új megoldást. A fizetési adatokat titkosítva tárolják, tokeneket használ a rendszer egyszeri kódokkal, a telefon kártyaadatokat nem tárol. Minden információt kizárólag a felhasználó, a kereskedő és a bank láthat, az Apple nem. A készülék elhagyása esetén a kifizetések felfüggeszthetőek, a bankkártyát nem kell lemondani.

Ezzel egy olyan eszköz kerül az emberek kezébe, ami még egyszerűbbé teszi a pénzügyek mobileszközön keresztül való kezelését. Mivel nem szükséges új applikációt telepíteni, várhatóan még többen fogják a fizetésnek ezt az egyszerű, kézenfekvő módját választani.

Az Egyesült Államokban a hat legnagyobb bank és 22 000 kereskedő támogatja a rendszert. Európában csak később kezdik árusítani a készüléket. Az Apple az előzetes hírek szerint 70-80 millió iPhone 6-tal várja a startot, és decemberig legalább ennyit gyártanának le a phabletekből.

A K&H Bank szerint az iPhone 6 és  a hasonló megoldások segíthetik a mobilfizetés elterjedését. „Célunk, hogy ügyfeleinket minden helyzetben gyorsan, ugyanakkor biztonságos körülmények között szolgáljuk ki. Az új fizetési megoldás az okostelefonban lehetővé teszi, hogy az ilyen alkalmazással rendelkező ügyfelek egyszerűen, készülékük segítségével rendezhessék számlájukat. Ami elengedhetetlen a háttérben, az a fajta biztonság, amelyet a pénzintézetek biztosítanak a pénzforgalom kezelésében. Így az ügyfelek a megszokott színvonalú szolgáltatást kapják egy még kényelmesebb környezetben” – mondta dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu