A meseolvasás titkai

Szeptember 30-a Magyar Népmese Napja

A Magyar Olvasótársaság kezdeményezésére, 2005 óta Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapján ünnepeljük a Magyar Népmese Napját. A K&H, mint a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program szervezője ez alkalomból is a mesélésre bíztat a beteg gyerekek mielőbbi gyógyulása érdekében.

Miért is?

A gyerekeknek elmondott mese számos pozitív hatással bír mind értelmi, mind érzelmei tekintetében. Legelőször is mozgásba hozza a gyermek fantáziáját, képzelőerejét, fejleszti intelligenciáját, szókincsét és verbális kifejezőkészségét. Leegyszerűsíti a kicsi számára bonyolult világot, az egyes élethelyzeteket és ezzel segíti a későbbi problémamegoldásban. Mindezek mellett hozzájárul a gyermek saját érzelmeinek megértéshez, feldolgozásához és megmutatja neki, hogy a nehézségekkel érdemes fölvenni a harcot, mert le lehet győzni azokat.

„A beteg gyerekeknek felolvasott mese segít a kizökkenni a „rideg valóságból”, eltereli a kicsik figyelmét saját bajaikról, így csökkenti a fájdalmaikat. Ezek a történetek példaértékűek a kis betegek számára, hiszen képzeletükben a sárkány vagy a boszorkány veszi át a betegség helyét, amivel nekik is meg kell küzdeniük. Ezzel nemcsak segíti a félelmeik, belső feszültségük oldását, de a lélek felüdítése révén hozzájárul a testi gyógyulásukhoz is” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Miért a népmese?

„A K&H gyógyvarázs YouTube csatorna kínálatában számos népmesei videó található, és a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program személyes felolvasásain is elő-előkerülnek ezek a mindannyiunk által jól ismert mesék” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra. „A mai gyerekek ugyanolyan áhítattal és átéléssel hallgatják ezeket a történeteket, mint számtalan generáció előttük, hiszen a népmese segíti a saját kultúrájukkal, gyökereikkel való megismerkedést.” 

Meséljünk, meséljünk, meséljünk!

Az elmúlt egy év során a K&H mesedoktorok több mint 8000 alkalommal csaltak mosolyt a kis betegek arcára a kórházakban, a K&H gyógyvarázs YouTube csatornára felkerült 129 videót pedig további 16 000 alkalommal nézték meg a kórházak legkisebb lakói. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a beteg gyerekek félelmek és szorongás nélkül várják a vizsgálatokat, jobban viseljék a kórházi létet, és megküzdjenek az előttük álló akadályokkal.

A Magyar Népmese Napja alkalmából több cég is csatlakozott a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjához. A B. Braun-vállalatcsoport és az RTL Magyarország munkatársai videókamera előtt mondták fel kedvenc meséiket, amiket a beteg gyerekek hamarosan megnézhetnek a K&H gyógyvarázs YouTube csatornán. 

A Magyar Népmese Napja kapcsán, a mesék számtalan pozitív hatása miatt a K&H továbbra is a mese gyógyító erejét hangsúlyozza. Aki pedig nemcsak otthon, saját gyerekeinek, unokáinak, szeretne mesélni, de szívesen venne részt a kórházban fekvő beteg gyerekek számára indított K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban, vagy küldene online mesét számukra, az látogasson el a www.khgyogyvarazs.hu oldalra és jelentkezzen K&H gyógyvarázs mesedoktornak.

K&H gyógyvarázs

A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2014-ben 11. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a http://www.khgyogyvarazs.hu/ oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 2014-ben egyedüli magyarként elnyerte a 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség Golden World Award díját egészségügyi kategóriában.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2014.június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • 06 (1) 350 7390 /130
  • r.pete@well.hu