a mese nemcsak a gyerekeket, a felnőtteket is gyógyítja

áprilistól 46 kórház várja új időpontokkal a K&H gyógyvarázs mesedoktorokat

Az ország 46 kórházában várják a K&H mesedoktorokat, akik meséjükkel mosolyt varázsolnak a gyerekek arcára. A frissített időpontok remek lehetőséget biztosítanak, hogy a személyes meseolvasás során méltó módon ünnepeljük a Nemzetközi Gyermekkönyvnapot, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mesék világa nemcsak a gyerekek gyógyulását segíti, hanem a felnőtteknek is lehetőséget ad lelassulni a mindennapok rohanó tempójából.

Április 2-án – Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján – ünnepeljük a Nemzetközi Gyerekkönyvnapot. A kezdeményezés idei kulcsüzenete, hogy a meseolvasás során átléphetünk a mesék világába, ahol elcsendesedhetünk, és a rohanó tempót hátrahagyva megpihenhetünk. Erre pedig egyre nagyobb szükség lehet, hiszen a rohanás és a hatalmas mennyiségű információ a mindennapok részévé vált. A Kalifornia-San Diego Egyetem korábbi kutatása szerint az internetezés által átlagosan 34 GB mennyiségű adat és számtalan, gyorsan változó inger éri naponta az embert televíziónézés, rádióhallgatás vagy akár utazás közben. Lassítva azonban lehetőségünk van az élet olyan apró szépségeit felfedezni – mint néhány finom falat, egy kedves mosoly vagy a szeretteinkkel együtt töltött idő – amit a hétköznapokon nem mindig veszünk észre vagy szánunk rá időt. Erre pedig most is jó lehetőséget kínál a K&H mesedoktorok program, amelyben nemcsak a beteg gyermekek gyógyulását segíthetjük, de saját magunknak is feltölthetjük.

„2013-ban indult K&H gyógyvarázs mesedoktorok program célja, hogy a kórházban fekvő kisgyerekekhez eljusson a mesék ereje, és ezzel hozzájáruljunk a testi-lelki gyógyulásukhoz, hogy mielőbb teljes életet élhessenek. A program áprilistól friss időpontokkal várja a lelkes meseolvasókat, így az ország 46 kórházában van lehetőség arra, hogy a gyerekek gyógyulásának segítése mellett mi is kicsit kiszakadjunk a hétköznapok sűrűjéből és átadjuk magunkat kedvenc történeteink  varázslatos világának” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A frissített időpontok és további részletek a programról itt találhatóak:

https://www.khgyogyvarazs.hu/szemelyes-meseolvasas

a K&H gyógyvarázs programról

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója, évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A K&H gyógyvarázs program keretében 2004 óta több mint 661 millió forint értékben, összesen 460 alkalommal kaptak műszereket a kórházak, mentőállomások és háziorvosi rendelők annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak, és újra egészséges, teljes életet élhessenek.

A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is hozzájárul. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, melynek keretében bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Az ország 46 kórházában várják személyesen az önkéntes meseolvasókat, de a K&H gyógyvarázs Youtube csatornáján keresztül videón is.

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • +36 1 350 7390
  • +36 30 221 3611
  • e.csordas@well.hu
  • www.kh.hu