a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közös harmadik paralimpiájára készül a K&H

a K&H újabb 4 évre szóló támogatási szerződést írt alá a Magyar Paralimpiai Bizottsággal

A K&H Csoport a mai napon ünnepélyes keretek között aláírta együttműködési szerződését a Magyar Paralimpiai Bizottsággal az elkövetkező 4 éves paralimpiai ciklusra. A megállapodás értelmében a K&H a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója, és a „Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete” marad a riói paralimpiáig.

Az együttműködési megállapodást Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, és Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója írták alá. A támogatás meghosszabbításával a K&H 2016-ig a Magyar Paralimpiai Bizottság ezüst fokozatú támogatója, a „Magyar Paralimpiai Csapat Pénzintézete” marad. Ennek keretében teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokkal segíti a szervezetet és a parasportolókat, hogy azok biztos háttérrel, zavartalanul készülhessenek a nemzetközi megmérettetésekre és a 2016-os riói paralimpiára.

„A K&H Csoport 2006. óta támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottságot. Hosszú távú elkötelezettségünket mi sem mutatja jobban, mint hogy a mostani megállapodás aláírásával immár a harmadik paralimpiára készülünk közösen” – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.  „A K&H Csoport kiemelt támogatási területei közé tartozik a gyermekek és fiatalok egészsége illetve a sport. Véleményük szerint ezen két terület közös metszéspontja a paralimpiai csapat támogatása, ezért is fektetünk erre jelentős hangsúlyt.” – fűzte hozzá Scheerlinck. „Emellett tiszteletreméltónak tartjuk a parasportolók elhivatottságát és elkötelezettségét, amivel a legkiválóbb eredmények elérésére törekszenek.”

„A K&H Bank az elmúlt években példát mutatott abból, hogyan lehet, és kell támogatni az integrációs törekvéseket. Amikor nehezebb az ország gazdasági helyzete, a megszorításokat általában először a fogyatékkal élőkkel kezdik, sajnos tőlünk is távoztak támogatók a megváltozott pénzügyi körülmények miatt, ezért vagyunk különösen hálásak a K&H Banknak, hogy továbbra is kitart mellettünk, és példát mutat másoknak, mit is jelent a társadalmi szerepvállalás, a másság elismerése a gyakorlatban. A magunk részéről azt ígérhetem, hogy igyekszünk a londonihoz hasonló, vagy talán annál is eredményesebb riói paralimpiai szerepléssel megköszönni az irányunkba tanúsított kiemelt figyelmet.” – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

Az élsport iránti elkötelezettsége mellett a K&H 2003. óta a tömegsport események támogatásában is szervesen részt vállal. Az elmúlt 11 évben több mint 200 ezren vettek részt a K&H futó- és kerékpáros napok 69 eseményén, 2013-ban 14 ezren húztak futócipőt vagy pattantak biciklire. Ezek révén is ahhoz kíván hozzájárulni a K&H, hogy a jövő társadalmának tagjai is teljes életet élhessenek.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 228 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2550 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 3,2 milliárd forint 

K&H Biztosító 
2013. március 31-én: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint 
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 111,5 milliárd forint 
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,9 milliárd forint 
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130
  • www.kh.hu