a magánszféra is egyre jobban támogatja a tanulmányi versenyeket

a tanárok örülnek a több tantárgyat egyesítő vetélkedőknek

A legtöbb hagyományos tanulmányi verseny az egy adott tantárgyból megszerzett tudást méri, mint amilyen egy matematika vagy egy kémia verseny. Ezeken kipróbálhatják a diákok, hogyan teljesítenek nyomás alatt, időre, de a megszerzett tudás akár egy felvételire is felkészítheti őket. Egyre több olyan vetélkedőn is indulhatnak ugyanakkor az iskolások, amelyeket a magánszféra, cégek, alapítványok vagy bankok hirdetnek meg. Ezek között vannak összetettebb témájúak is, melyek több tantárgy komplex tudását igénylik, éppen ezért a tanárok szerint jobban az életre készítik fel a gyerekeket, mint a hagyományos, tantárgyi tematikájú versenyek. Egy ilyen komplex verseny a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő is.

A hagyományos tantárgyi vetélkedők nagy részét valamely oktatási intézmény, önkormányzat vagy minisztérium hirdeti meg. A céljuk elsősorban, hogy egy adott tantárgy témakörében összemérjék a diákok tudásukat. Ezeken főleg azért indulnak el az iskolások, hogy kipróbálhassák magukat versenyhelyzetben, vagy hogy az így megszerzett plusz tudással felvételire készülhessenek.

Ezek mellett egyre több olyan vetélkedő is van, amelyet egy-egy alapítvány, cég vagy bank hirdet meg. Ezek többsége több tantárgy együttes tudását igényli. Az elmúlt két évben például a WWF ökológiai vetélkedőt hirdetett, egy másik alapítvány környezet- és egészségvédelmi vetélkedőt, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége veteményvetélkedőt hirdetett általános iskolásoknak, egyes bankok pedig pénzügyi versenyt szerveznek.

A K&H Bank idén már harmadszorra rendezi meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőt. Ebben a versenyben is a gyerekek sokoldalú tudására van szükség: az alapvető matematika tudáson túl, elméleti és gyakorlati pénzügyi ismeretek, fogalmazási és előadói készség, valamint nagyfokú kreativitás is kell ahhoz, hogy egy csapat jól teljesítsen.

A csapatokat felkészítő tanárok visszajelzései alapján mind a tanárok, mind a diákok körében kedvelt a pénzügyi vetélkedő. „A gyerekek azért is szeretik az ilyen versenyeket, mert más, mint a hagyományos tanulás. Sokféle információhoz jutnak, számít az ötletesség, és hogy nem mindig csak egyféle megoldás jó. A tanároknak is tetszik, mert komplex és gyakorlatias” – mondta Bartalis Katalin tanítónő, a Városligeti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusa, akinek a diákjai a tavalyi évben megnyerték az első-másodikosok kategóriáját.

„A vetélkedő életre hívásakor elsődleges szempont volt a játékos forma. A mindennapi életből vett feladatok révén, mint amilyen egy osztálykirándulás pénzügyi megtervezése vagy egy családi költségvetés elkészítése, fontos tapasztalatokhoz juthatnak a diákok” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

K&H Csoport
Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

főbb adataink:

K&H Bank
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu