a kultúra segíthet kitörni a szegénységből

kulturális pályázatot hirdet a K&H a hátrányos helyzetű térségben működő általános iskoláknak

Átlagon felül veszélyeztetettek a gyerekek a szegénységben és a társadalmi kirekesztődésben. Szakértők szerint a kiút nehéz, de nem lehetetlen. Ugyan a nélkülözésből csak felnőttként tudnak kitörni, a gyerekkori élmények, tapasztalatok azonban nagyban meghatározhatják ennek sikerességét. A K&H hátrányos helyzetűekért programja kulturális pályázatot hirdet rászoruló térségben lévő általános iskolák számára, hogy minél több gyerek élhesse át a színház varázslatos világát, és ezzel olyan élménnyel gazdagodjon, ami segítséget nyújthat a teljes élethez.

A KSH legfrissebb adatai szerint a gyerekek az egyik leginkább veszélyeztetett csoport a szegénységben és a társadalmi kirekesztődésben. Szegénynek lenni azonban ma nem csak azt jelenti, hogy a család nem tudja biztosítani a minimális életszínvonalat, hanem - az Európai Bizottság 1984-ben elfogadott definíciója szerint - azt is, hogy a kulturális és társadalmi források hiányoznak az életükből. Ezek alapján a magyar gyerekek egyötöde  számít szegénynek, mert ők ritkábban vagy egyáltalán nem tapasztalhatják meg a színház inspiráló világát. Pedig a színházi, a zenei vagy táncos produkcióknak nagyobb jelentősége lehet a fiatalok életében, mint azt elsőre gondolnánk. „Kutatások igazolják, hogy elsősorban a zenei és a színházi előadások segíthetik a hátrányok csökkentését nem csak kulturális téren, hanem az életmód, az életminőség szempontjából is” – mondta Tibori Tímea szociológus, az MTA szenior kutatója, a K&H a hátrányos helyzetűekért program zsűritagja.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program célja, hogy a rászoruló régiókban élő gyerekek a színházi élményen keresztül is gazdagodjanak, a Bank ezért kulturális pályázatot hirdet hátrányos helyzetű általános iskolák számára. A 20 nyertes intézmény összesen 600 jegyet kap előadóművészeti produkciókra, melyhez a K&H uzsonnás csomagokat és utazást is biztosít. 

„A K&H a hátrányos helyzetűekért programunk kulturális pályázatával lehetőséget szeretnénk biztosítani, hogy ők is megismerhessék a kultúra sokszínű világát. Egy ilyen élmény ugyanis bővíti ismereteiket, pozitívan hat szellemi és lelki fejlődésükre, élénkíti fantáziájukat és kreativitásukat, és utat mutathat a sikeres jövőhöz, a teljesebb élethez” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A pályázatra június 12-ig jelentkezhetnek az iskolák, a részletes információk megtalálhatóak a K&H Csoport honlapján.                                

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat.  A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.  A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett.  A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. 

Főbb adataink:

K&H Bank 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén: 
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu