a kecske is lakjon jól, de a káposzta is maradjon meg

hozamot és biztonságot akarnak a befektetők

Nyakunkon az infláció, így muszáj kockázatosabb befektetési eszközöket választania annak, aki keresni akar befektetéseivel. Hogyan oldható ez meg akkor, amikor a biztonság még mindig az elsődleges szempont, ha befektetésekről döntünk – a K&H megmutatja.

2,3%-os inflációval indítottuk az évet, ami az év során tovább emelkedhet. Ha valaki tehát pozitív reálhozamot, azaz infláció feletti eredményt szeretne elérni megtakarításain, annak nem kerülhetők meg a kockázatosabb, részvénypiaci befektetések. A hazai megtakarítók számára azonban még mindig a tőkevédelem és a biztonság jelentik az elsődleges szempontot, ha befektetésekről döntenek – derül ki a K&H prémium befektetői felmérésből.

„Ismerve a hazai befektetők biztonságra vonatkozó alapelvárásait, a jelenlegi kamatkörnyezetben egy olyan új befektetési alap szerkezetet hoztunk létre, amely a lehető legbiztonságosabban kínál befektetési lehetőséget a részvénypiacokon. A K&H prémium ráadás alap lényege, hogy új szerkezetének köszönhetően úgy nyújt részesedést a részvénypiacok teljesítménye után, hogy közben veszteségtompító funkció szolgálja a minél nagyobb fokú biztonságot” – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Az 5 év 1 hónapos futamidejű K&H prémium ráadás alap 30 nemzetközi nagyvállalat részvénypiaci teljesítményéből nyújt részesedést. A lényeg azonban a négyfunkciós működés: 1. az alap nemcsak tőzsdei növekedés esetén, de stagnáló piacon is komoly, 18%-os feltételes minimum hozamot kínál. 2. 100%-os részesedést ad a részvénykosár növekedéséből 18%-nál magasabb emelkedés esetén, 3. mínusz 18% esésig is pozitív hozamot kínál sőt, 4. ennél nagyobb mértékű esés esetén tompítja a befektető veszteségét.              

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető és országosan több mint 4000 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 208 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül.A K&H 2016. december 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 705 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet.

Főbb adataink: 

K&H Bank 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 260 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 826 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 39,2 milliárd forint

K&H Alapkezelő 2016. év végén: 
teljes kezelt vagyon: 971,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 811,1 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona: 160,5 milliárd forint

K&H Biztosító 2016. év végén:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 13,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 158 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 4,3 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9133
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu