A KBC/CBC hamarosan bevezeti az Android Pay megoldást a betéti kártyás fizetésekre a belga piacon

A KBC/CBC a betéti kártyás fizetések esetében hamarosan bevezeti az Android Pay szolgáltatást, így elsőként üdvözli a globális óriást, a Google-t a belga pénzforgalmi piacon.
A KBC/CBC összefogott az Android Pay-jel, a Mastercarddal és a Worldline-nal, hogy ügyfelei gyorsan, biztonságosan és könnyen fizethessenek mobil telefonjukkal.

A megoldásnak köszönhetően a KBC/CBC ügyfelek kényelmesen, betéti kártyájuk nélkül tudnak majd fizetni az Android Pay-t elfogadó belga üzletekben. Ez több mint 85.000 kiskereskedelmi egységet jelent, ahol van mód az érintésmentes fizetésre. Emellett bizonyos appokban is lesz lehetőség az Android Pay vételére.

Erik Luts innovációkért felelős szenior ügyvezető igazgató így nyilatkozott: „Az írországi KBC Bank tavaly decemberben az elsők között biztosította az Android Pay szolgáltatást, amely olyan sikeresnek bizonyult, hogy úgy döntöttünk, ügyfeleink kényelme érdekében mi is bevezetjük Belgiumban.
Örömmel üdvözöljük a Google-t a korszerű pénzforgalmi megoldások belga piacán, és az Android Pay szolgáltatással tovább bővítjük mobilbankos szolgáltatásaink már eddig is széles palettáját. Folyamatosan lépést tartunk a fizetési rendszerek fejlődésével, és mindig átvesszük a biztonságos és könnyű fizetési módokat, amelyek közül ügyfeleink kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb módszert. Az Android Pay-nek köszönhetően még tovább bővült választékunk, és ügyfeleink a világ bármely pontján használhatják telefonjukat érintésmentes fizetésre.”

Thierry Geerts, a Google belgiumi vezetője az alábbiakat mondta: „Nagy izgalommal jelentjük be a mai napon az Android Pay belgiumi bevezetését. E technológiának köszönhetően a felhasználók egyszerűen és biztonságosan fizethetnek mobiltelefonjukkal, és meggyőződésem, hogy ez a KBC/CBC esetében nagy előrelépést jelent a teljes ügyfélélmény szempontjából” 


Hogyan működik?

Az Android Pay szolgáltatást igénybe venni kívánó ügyfeleknek először PIN, jelszó, minta vagy ujjlenyomat segítségével biztonságos hozzáférésről kell gondoskodniuk telefonjukon, majd szigorú biztonsági eljárásokat követően tudják KBC/CBC betéti kártyájukat összekötni az Android Pay alkalmazással.