a kárbejelentések négyötöde az elmúlt egy hétben érkezett

több mint 500 bejelentés érkezett a K&H-hoz, és a java még csak most jön

A tavaszi viharszezon kezdetétől, azaz április 1-től eddig 511 viharhoz kapcsolódó biztosítási kárbejelentés érkezett a K&H-hoz, ezek négyötöde május 1. után következett be. Az előrejelzések szerint újabb hatalmas özönvíz és szélvihar várható.

Idén ugyancsak szeszélyes az időjárás, április 1. óta, a tavaszi viharszezon kezdetétől május 12-ig 511 időjáráshoz kapcsolódó kárbejelentés érkezett a K&H biztosítójához. Ebből 390 az elmúlt másfél hétben futott be, jellemzően a május 1-jei hosszú hétvége, illetve az elmúlt hétvége szélsőséges időjárása következtében keletkeztek károk az ügyfelek ingatlanjaiban.

A 390-ből 230 darab vihar és tetőbeázási kár - azaz az erős szél és a szélviharral együtt járó csapadék - okozott jellemzően tetőrongálási és beázási károkat. Ezen kívül volt 90 villámkár bejelentés és 30 jégverés kár. A hétvégi kárbejelentések még folyamatosan érkeznek, de nem kiemelkedő mennyiségben – közölte a K&H.

Az idei viharszezonnak ezzel még nincs vége, sőt, az előrejelzések szerint a java még csak most jön. Az országos, középtávú előrejelzés szerint a héten sok eső várható, többször megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet helyenként 20 fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegő. Szerdától szombatig a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja (akár kétszeresen is) a május havi átlagot, néhol akár 50-100 mm-nyi eső is eshet. Orkán erejű szél jöhet: csütörtökön és pénteken az északnyugati szelet 80-100 km/órás széllökések is kísérhetik a Dunántúlon, de a Bakonyban 110 km/órás szél sem kizárt. Várhatóan a déli parton ismét kiönt a Balaton.

„Tavasszal bármikor előfordulhat ítéletidő, ezért jobb, ha felkészülünk a hasonló helyzetekre. Ha nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztet a meteorológiai előrejelzés, a pincékből helyezzük biztonságos helyre, a lakásba vagy tegyük magasabb helyre az értékeinket. Erős szél érkezése esetén pedig gondosan csukjuk be az ablakokat, erre nemcsak a lakásokban, de a társasházakban a folyosókon is figyeljünk oda. Lehetőleg ne parkoljunk fa alá, mivel viharban egy-egy letörő ág, kidőlő fa a gépjárműben is nagy kárt tehet” – javasolta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese, hozzátéve: „ha az óvintézkedéseink ellenére kárunk keletkezik, azt minél gyorsabban jelentsük be a biztosítónknak az ügyfélszolgálaton, telefonon vagy az online kárbejelentőn keresztül.”

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu