a K&H újabb tehetséges fiatal festőművészt támogat

Győztest hirdettek a K&H Csoport hatodik alkalommal meghirdetett alkotói ösztöndíj pályázatán: a következő fél évben Brückner János festőművész részesül támogatásban. A pályázathoz kapcsolódó elemként további 3 tehetséges művésztől – Koralevics Ritától, Sipos Esztertől és Fajgerné Dudás Andrea Júliától – pedig összesen 4 alkotást vásárol meg a pénzintézet. Ezzel folytatódik a K&H Csoport „művészet egy jobb, teljesebb világért” című kortárs képzőművészeti gyűjteményének építése, az egyik legmodernebb vállalati kollekció piaci műtárgyvásárlások révén is tovább gazdagodott.

„A legújabb akvizíciók és az alkotói ösztöndíj program sikere jól mutatja, hogy a K&H továbbra is komolyan fenntartja korábban megfogalmazott célját, és kitart gyűjteményének folyamatos építése mellett. Jelenleg újabb négy műtárgy került a kollekcióba, amely összeállítás a gyűjtemény egészéhez hasonlóan tükrözi mindazokat az értékeket, amelyeket a K&H vállalatként is vall, vagyis a dinamizmust, a megújulni tudást, a társadalmi mozzanatok iránti érzékenységet éppúgy, mint a tartós értékteremtésre, a megbízhatóságra való törekvést. Ezeket az alkotásokat az ösztöndíjra pályázó fiatal művészektől vásároltukmeg, így a fél éven keresztül alkotói támogatásban részesülő ösztöndíj nyertes Brückner János mellett további tehetséges pályakezdő művészeket támogathattunk egy-egy alkotásuk megvételével.” – nyilatkozta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

A K&H gyűjteményi koncepciójának kialakításában és annak építésében közreműködő művészeti tanácsadó testület - amelynek tagjai a szakma olyan meghatározó alakjai, mint Petrányi Zsolt művészettörténész, a Műcsarnok volt igazgatója, Szurcsik József képzőművész, a Képzőművészeti Egyetem tanára és Topor Tünde művészeti tanácsadó, az ArtMagazin főszerkesztője – javaslatára a 2012. évi ösztöndíj pályázat keretében a K&H Csoport az alábbi műtárgyakat vásárolta meg a kiválasztott pályázóktól:
Koralevics Rita: Bútorrakás (2010)
Sipos Eszter: Napló. Arra van időnk… (2012)
Sipos Eszter: Napló. Mire gondolhattak… (2012)
Fajgerné Dudás Andrea Júlia: Kompromisszum (2012)

A 6 hónapon keresztül havi 125 ezer forint alkotói támogatásban részesülő Brückner János festőművész pedig olyan kiváló tehetségű fiatal művészek körét gyarapítja immár, mint a korábbi ösztöndíj nyertes Sándor Krisztián, Födő Gábor, Kovács Budha Tamás, Navratil Judit és Miklós Hajnal.

„” – foglalta össze a K&H művészeti tanácsadó testület véleményét Petrányi Zsolt.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu