a K&H negyedszerre is „Az év bankja Magyarországon”

A „The Financial Times” által kiadott „The Banker” nemzetközi szakmai banki és pénzügyi magazin idén immár negyedik alkalommal ítélte a K&H-nak „Az év bankja Magyarországon” elismerést.

A világ több mint 100 országában jelenlévő „The Banker” angol nyelvű havilap, az egyik legrangosabb nemzetközi pénzügyi folyóirat, a bankvilág és a pénzpiacok egyik legfontosabb hírforrása, elemzője.

A „The Banker” által alapított „Az év bankja” díjjal minden évben a világ közel 150 legkiválóbb pénzügyi intézményét tüntetik ki. Az értékelés alapja egy részletes kérdőív, amit a „The Banker” szakértői értékelnek ki, a pénzügyi eredmények, a növekedési arányok és a teljesítménymutatók alapján. Mindezek mellett vizsgálják a bankok helyi gazdaságban betöltött szerepét, az általuk alkalmazott innovatív, új vagy költséghatékony technológiákat.

A november 27-i, londoni díjátadón Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója vette át a rangos elismerést és a következőket mondta el:

„Nagy megtiszteltetés, hogy a K&H Bank összes dolgozója nevében átvehetem az Év bankja Magyarországon 2014 díjat. Az elmúlt évben a K&H növelte a lakossági és vállalati ügyfeleknek nyújtott hitelek volumenét, és ez a finanszírozás újraindította a beruházási tevékenységet Magyarországon. A betétek terén is tovább növeltük piaci részesedésünket. Digitális szolgáltatásainknak köszönhetően ügyfeleink egyszerűen és kényelmesen intézhetik bankügyeiket. Egyre többen választják a K&H-t fő bankjuknak. Köszönöm minden ügyfelünknek, hogy bizalmukkal a K&H-t tisztelik meg!”

Többek között ezen tényezőket ismerte el a „The Banker” nemzetközi zsűrije a díj odaítélésekor is. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A K&H megkapta „Az év bankja Magyarországon” címet, 2008-ban, 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben is. 2014 júliusában a „Magyarország legjobb bankja” elismerést is elnyerte az Euromoney nemzetközi pénzügyi folyóirattól, Hendrik Scheerlincket, a K&H Csoport vezérigazgatóját pedig 2014 novemberében másodszor választották meg az Év bankárának az ország pénzügyi vezetői a Mastercard versenyén.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 172 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 733 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): -32,5 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 24,8  milliárd forint

2014. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,9 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 123,9 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,6 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130
  • www.kh.hu