A K&H-nál meghosszabbíthatják utasbiztosításukat a Malév miatt földön ragadt utasok

A Malév leállása, járatainak váratlan törlése miatt ismét kiemelt beszédtéma lett az utazásokhoz kapcsolódó biztosítások kérdése. Egy repülőút meghiúsulása mind a külföldre induló, mind a hazatérni szándékozó utasokat kellemetlenül érinti. Amennyiben valaki rendelkezik utasbiztosítással, az ilyenkor felmerülő gondok megoldásában is segítséget kaphat.

A nemzeti légitársaság leállása miatt sok magyar állampolgár rekedt külföldön. Abban az esetben, ha utazásuk előtt gondoskodtak utasbiztosításról, továbbra is élvezhetik annak előnyeit, hiszen akiknek időközben utazási biztosítása lejárt, de nem tudnak hazatérni a kialakult helyzet miatt, a biztosítótársaságuk méltányosságból engedélyezheti a biztosítás meghosszabbítását a rendkívüli körülményekre való tekintettel.
A meghosszabbított biztosítási időtartammal azok is élhetnek, akiknek K&H biztostárs éves bérlet vagy K&H bankkártyához kapcsolódó biztosítás jelent védelmet. Mivel ezen utasbiztosítások kockázatviselése egy teljes évre szól, de utazásonként legfeljebb 30 napra, ezért arra kell figyelnie a biztosítottnak, hogy az éves periódus és azon belül a 30 napos utazásonkénti fedezeti időszak mikor jár le. Minden esetben fontos tudni, hogy az ügyfélnek igazolnia kell, valóban a légitársaság leállása miatt nem tudott hazautazni.

„A K&H a Malév leállása miatt külföldön rekedt, és időközben lejárt utasbiztosítással rendelkező ügyfelei számára felkínálja a biztosítás meghosszabbításának lehetőségét. Akár éves bérlet típusú, akár egyszeri kiutazásra szóló K&H utasbiztosítással rendelkezik az ügyfél, forduljon bizalommal a biztosításközvetítőjéhez vagy hívja a K&H Biztosítót és segítséget nyújtunk a biztosítási fedezet meghosszabbításában.” – nyilatkozta Kaszab Attila, a K&H Biztosító nem-életbiztosítási üzletágának vezetője.

Azoknak az utasoknak, akik a váratlan járattörlések miatt el sem tudtak utazni Budapestről, és az egyszeri útra szóló K&H biztostárs utasbiztosításuk kockázatviselésének kezdete 2012. február 3-6 közé esett, de érvényesen, azaz a kockázatviselés kezdete előtt nem tudták felmondani az utasbiztosítást, a K&H Biztosító utólagosan visszatéríti a fel nem használt biztosítás díját.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 420 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 203 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2977 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu