a K&H megháromszorozta piaci részesedését az új lakáshitelek piacán

A K&H egy év alatt megháromszorozta piaci részesedését az újonnan kihelyezett lakáshitelek piacán. 2013 utolsó negyedéve és a 2014 első három hónapja is a lakáshitel kérelmek és folyósítások számának dinamikus növekedéséről szólt a K&H-nál. Az ügyfelek átlagosan 11 milliós városi ingatlanhoz 6 millió hitelt vesznek fel 16 évre. Az államilag támogatott és a piaci alapon nyújtott lakáshitelek is népszerűek, utóbbiak közül egyre több, hitelét rendben fizető adós választja a meglévő hitelt kedvezőbb törlesztőrészletű megoldásra váltó hitelterméket.

A K&H Bank több mint másfél éve, a hazai lakossági jelzáloghitel piacon az elsők között vezette be a kamattámogatott hitelkonstrukciót. Az államilag támogatott hiteltől minden szereplő azt várta, hogy segítsen a bizalmi légkör kialakításában, és lendületet adjon az évek óta pangó hitelezési piacnak. 

„Az állami kamattámogatású hitelek minden időszakban népszerűek voltak, és 2012-ben az új konstrukció bevezetésekor úgy gondoltuk, akár 10 százalékkal is élénkülhetnek az új hitelkihelyezések 2013-ban. Az elmúlt év hitelfolyósítási adatai megerősítik ezt a várakozásunkat, ugyanis a K&H-nál 2013 utolsó negyedévében, az azt megelőző hasonló időszakhoz képest több, mint duplájára nőtt a hitelfelvételek száma. Az új igényléseken belül minden harmadik igénylő támogatott lakáshitel iránt érdeklődött. Ez a felfutás 2014 első negyedévében újabb lendületet kapott, és tovább nőtt a lakáshitel igénylések és folyósítások száma. Ehhez természetesen hozzájárult a kedvező kamatkörnyezet és a csökkenő teljes hiteldíj mutatók is” – mondta el dr. Bába Ágnes, a K&H Bank Lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese.

A K&H egy év alatt megháromszorozta, 4,5-ről 13 százalékra növelte piaci részesedését az újonnan kihelyezett lakáshitelek piacán. A K&H-nál nem csak az államilag támogatott lakáshitelek növelték a hitelfolyósítások számát, megnőtt a kereslet a piaci alapon nyújtott lakáshitelek iránt is.

„Az új jelzálog alapú hitelek igénylésénél egyre népszerűbb a hitelkiváltás, amikor korábban felvett lakáshitelt váltanak át kedvezőbb konstrukciójú megoldásra. A K&H törlesztéscsökkentő hitel különlegessége többek között az, hogy a hitelüket rendben törlesztők számára ajánljuk, ráadásul az eddig folyósított K&H törlesztéscsökkentő hitelek adatai azt mutatják, hogy évente átlagosan 175.000 forint megtakarítást tudtunk elérni a bennünket választó ügyfelek számára" – tette hozzá dr. Bába Ágnes.

„Ügyfeleink átlagosan 11 millió forint értékű, városi ingatlanokat vásároltak a támogatott lakáshitel segítségével. Az ezt megelőző évek hitelfelvételi trendjeinek megfelelően jellemzően 6 millió forint összegű hitelt vettek fel, 16 év futamidőre. Többségében 60 négyzetméter alapterületű városi lakásokat, illetve 130 négyzetméter nagyságú házakat választottak az ügyfelek” – ismertette dr. Bába Ágnes.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu