A K&H kapta a “The Bank of the Year in Hungary

2011” címet - A K&H nemzetközi szakmai elismerésben részesült

A K&H ismét rangos elismerésben részesült. Ezúttal a neves nemzetközi magazin, a The Banker adományozta a “The Bank of the Year in Hungary - 2011” címet a K&H-nak, díjazva eredményeit és innovatív megoldásait.

A nemzetközi Év Bankja díjat minden évben közel 150 kiválasztott pénzügyi intézményének ítélik oda, egy részletes kérdőív kitöltése alapján, amelyben a The Banker magazin kiértékeli a pénzügyi eredményeket, a növekedési arányokat és a teljesítmény mutatókat. Az adatok mellett a magazin azt is vizsgálja, hogy a bankok a helyi gazdasági szektorokban új sztenderdeket állítanak-e fel innovatív, költséghatékony üzletfejlesztéssel vagy új technológiák bevezetésével. Ebben az évben is több száz bank vett részt a nemzetközi megmérettetésen, amelyen a K&H-t választották 2011-ben Magyarországon a legjobbnak. A K&H az elismerést eredményeiért és innovatív megoldásaiért kapta.

„Büszkék vagyunk arra, hogy nem csak az ügyfeleink, hanem az egész pénzügyi szakma elismeri tevékenységünket, fejlesztéseinket és termékeinket. A K&H Csoport, a KBC Csoport részeként, Magyarország legnagyobb bankbiztosítója, lakossági, kkv és vállalati ügyfelekkel a fókuszban. A K&H, amely az egyik legstabilabb bank Magyarországon, egy megbízható csoport, erős likviditási pozícióval, a hitel-betét arányunk pedig az egyik legjobb a magyar piacon.” - mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. „ Erősségünk és innovációnk legfőbb bizonyítéka a megtakarítások területe: a befektetési alapok piacán régóta 20%-os a részesedésünk, a tőkevédett alapok terén pedig az egyre élesebb versenyhelyzet ellenére 53%-os részesedést értünk el.” – fűzte hozzá.

The Banker – a neves magazin a bankokról, a pénzügyi világról ad átfogó képet. A magazint 1926-ban alapította Brendan Bracken. Napjainkban a magazin a Financial Times csoport tagja.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 420 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 203 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2977 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,1 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. szeptember 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 105,4 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,7 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,4 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu