a K&H ismét a legjobb magyarországi márkák között

Már negyedszer jutalmazta Superbrands díjjal a K&H Bankot a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága.

Magyarországon 2004-ben indult a Superbrands program, amely elismerés azon márkákat díjazza, amik kiemelkedő sikereket értek el, illetve biztosítják e kivételes eredmények fenntartását. 

A Superbrands elismerést a K&H Bank 2014-ben immár negyedik alkalommal nyerte el, 2005-ben a K&H Bank, 2007-ben a K&H Csoport, 2013-ban pedig a K&H Bank kkv és vállalati banki területei tudhatták magukénak a kiváló minősítést.

„Bízunk benne, hogy az ’Euromoney – Az év legjobb bankja’, a ’The Banker magazin – Az év bankja Magyarországon’ és a K&H Biztosító által elnyert ’Az év szolgáltatója’ díjak mellett, ez az újabb elismerés is garanciát nyújt ügyfeleink mindennapi választásához. A K&H Banknál ugyanis magas színvonalú és mindig megújuló szolgáltatásokkal, személyre szabott tanácsadással igyekszünk elősegíteni ügyfeleink okos pénzügyi döntéseit” – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A 2014-es díjazottak kiválasztásában a 23 tagból álló szakmai bizottság mellett a fogyasztók véleménye is nagy szerepet kapott. A GfK által végzett Superbrands TOP Márka kutatásban 800 fő megkérdezésével vizsgálták, hogy a hazai fogyasztók körében melyek a legismertebb, illetve legkedveltebb márkák Magyarországon.

„Elkötelezetten dolgozunk annak érdekében, hogy ügyfeleinknek ne csak az igényeket kielégítő termékeket kínáljunk, hanem azokat kellemes szolgáltatási környezetben, kényelmes módon nyújtsuk: az ország második legnagyobb fiókhálózatának fenntartása mellett továbbfejlesztjük innovatív digitális megoldásainkat. Erre a célra 2017-ig évi 1,5 milliárd, mindösszesen 6 milliárd forint fejlesztési beruházásról döntöttünk” – tette hozzá Hendrik Scheerlinck.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 17 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint