a K&H felkerült a Sokszínű és Családbarát szervezetek TOP 10-es listájára

A május 30-i III. Esélykonferencián adták át az mtd Tanácsadó Közösség által megalapított Sokszínű és Családbarát szervezet TOP 10 díjakat. Az előkelő 10-es lista tagja lett a K&H Csoport, amelynek egyik kiemelt társadalmi felelősségvállalási területe a vonzó munkahely kialakítása.

Az mtd Tanácsadó Közösség 2012-ben harmadik alkalommal indította el benchmark kutatását, amelyben azt vizsgálta, hol tart ma Magyarország a sokszínű, befogadó és családbarát munkahelyek kialakítása, és a konkrét esélyegyenlőségi intézkedések, jövőbeli tervek tekintetében.  A kutatás kiemelt témája ez alkalommal a munka és magánélet egyensúlyának megteremtése, a mindkét nem és minden generáció számára családbarátnak mondható foglalkoztatási gyakorlatok feltérképezése volt. A kutatás alapján állt össze az a lista, amelynek első 10 helyezettje – köztük a K&H Csoport is – megkapta az elismerést.

„A díjra kifejezetten büszkék vagyunk, hiszen ez elismerése mindannak, amit munkatársainkért a vonzó munkahely megteremtésére vonatkozó törekvéseink keretében teszünk” – mondta Végh József, a K&H Csoport Humánpolitikai igazgatója. „A K&H Csoport célja, hogy dinamikus működése során úgy hozzon okos döntéseket, hogy közben a jelen és a jövő társadalma számára elősegítse a teljes élet megvalósítását. Egyik kiemelt társadalmi felelősségvállalási területünk a vonzó munkahely kialakítása. Legfontosabb erőforrásunknak munkatársainkat tartjuk, és hiszünk abban, hogy csak elégedett, kellően motivált, és magas szakmai tudással rendelkező munkavállalókkal lehetünk sikeresek. Éppen ezért a humán erőforrás menedzsment minden területén igyekszünk a munkavállalók elvárásainak és a vállalat igényeinek összehangolását támogató környezetet teremteni.”

A K&H Csoport életében fontos szerepet kap a munkatársaktól érkezett visszajelzések kezelése és feldolgozása. Átfogó elégedettségi felmérést végez munkatársai körében, amelynek eredményeit a működés számos területén, többek között motivációs programjai kidolgozásánál, továbbfejlesztésénél is figyelembe veszi. A K&H Csoport alacsony fluktuációs adatai is azt mutatják, hogy dolgozók hosszú távon elkötelezettek a vállalat iránt.

„Kifejezetten büszkék vagyunk az immár öt éve működő „K&H Welcome back” programunkra, amely a munkába visszatérő kismamák helyzetét igyekszik megkönnyíteni. Fontosnak tartjuk, hogy a tartósan távol lévő kismamák is tájékozottak legyenek a K&H Csoport aktuális eseményeivel kapcsolatban, másrészt segítséget szeretnénk nyújtani nekik, hogy a gyermeknevelési szabadság után minél többen térhessenek vissza munkahelyükre. A munkába visszatérő kismamáknak lehetőségük van részmunkaidős munkavégzésre, vagy egyedi munkarend kialakítására és otthoni munkavégzésre is” – fűzte hozzá Végh József.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan közel 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 226 lakossági fiókkal pénzügyi szolgáltatásokat kínál mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének. A magyar gazdaság működését közel 1800 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű (hitelkeret és garancia) állománnyal segíti, a vállalkozások, a vállalatok, az önkormányzatok és a háztartások finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége során több mint 4000 magyar beszállító cégnek, mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 144 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 15 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

főbb adataink:

K&H Bank 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 215 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2462 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 20,5 milliárd forint

K&H Biztosító 
2012. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 106,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,4 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 (1) 350 7390 /130