a K&H e-kupával indul a hivatalos FIFA20 versenyszezon

Szombaton, október 5-én rendezik meg a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokságot, az első hivatalos magyarországi FIFA20 versenyt. Az esemény helyszíne az újonnan megnyitott MTK Budapest Esport Aréna, ami most először ad helyet e-sport bajnokságnak. 

Csupán pár nappal a megnyitót követően, 2019. október 5-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megépült első magyarországi esport aréna ad otthont a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokságnak, a FIFA 20 első hivatalos hazai versenyének. 

„A K&H mozdulj! program 16 éve támogatja az egészségmegőrzést, az egészséges életmódot, amelynek része a sport, ezen belül a tömegsport, az élsport, a parasport és egy éve már az e-sport támogatása. A sportnak ezen a területén is szeretnénk példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával, és már a kezdetektől felkarolni az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetségeket. Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, hiszen az e-sport világa számos hasonlóságot mutat a hagyományos sportokéval: fejleszti az elmét és fizikai erőnlétet is igényel. Tavaly még újdonságként számoltunk be a K&H e-kupáról és a K&H szerepvállalásáról a hazai e-sport fejlődésének támogatásában. Alig egy év múltán pedig már több profi verseny, esemény támogatása áll a hátunk mögött ezen a területen is, és most már egy kifejezetten az e-sport versenyek igényeihez létrehozott helyszínen rendezhetjük meg a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokságot. Mindez jól mutatja, milyen dinamikusan fejlődik ez a sportág hazánkban is” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. 

A szombati verseny menetéről Hodozsán Dániel, az esport1.hu szakmai igazgatója, egyben a verseny fő szervezője számolt be: „A 128 fős amatőr versenyre online regisztrációval lehetett jelentkezni, nevezési díj nélkül. A legjobb négy amatőr játékos az utolsó fordulóban négy meghívott profi versenyzővel – Molnár „molnargabo” Gáborral (DVSC), Szirtesi „Gabinho” Gáborral (Ajax Amsterdam), Novák „gogetinho” Dániellel (FTC) és Majorosi „chris_maj” Krisztiánnal (MTK) mérheti össze tudását. A verseny összdíjazása több mint 300 000 forint, az amatőr és az e-sportoló kategória azonban külön díjazásban részesül.”

Szegő Péter, az MTK Budapest Esport Szakosztályának vezetője az Esport Aréna első e-sport versenye kapcsán elmondta: „Az MTK Budapest Esport Aréna méretét és technikai specifikációit tekintve az egyetlen minden igényt kielégítő, exkluzív versenyhelyszín ma Magyarországon és a teljes Közép-Kelet Európai régióban. A ma elérhető legkorszerűbb videó-, hang- és fénytechnikának, valamint a maximálisan kialakítható 22 játékállomásnak köszönhetően.” 

további információk a versenyről: https://khkupa.esport1.hu/

Kapcsolattartó

Csordás Emőke

Well PR
  • e.csordas@well.hu
  • +36 1 350 7390
  • +36 30 221 3611