A K&H bankkártya terminálokon minden SZÉP Kártya használható

Újabb mérföldkőhöz érkezett a K&H SZÉP Kártya programja. 2012. március 1-től a K&H – a SZÉP Kártya kibocsátók közül elsőként – saját bankkártya elfogadó terminálhálózatán valamennyi bank által kibocsátott SZÉP Kártyát elfogadja.

A cafeteria rendszer részeként az elmúlt évben bevezetett SZÉP Kártyával szállás- és vendéglátóhelyeken fizethetnek az ilyen juttatásban részesülő munkavállalók. Maga a SZÉP Kártya egy bankkártya szerű utalványkártya, amelyre a cégek „feltöltik” az egyes munkavállalóknak járó cafeteria összeget. Ezt követően a kártya tulajdonosa a bankkártyák leolvasására használatos elfogadó terminálokon, úgy nevezett POS terminálokon keresztül is – a web-es és telefonos elfogadás mellett - fizethet egy-egy vacsoráért vagy hotelszolgáltatásért, rekreációs szolgáltatásért. 2012. február végéig a K&H több mint 1500 szolgáltatóval szerződött a K&H SZÉP Kártya elfogadására.
A bankkártya elfogadó terminálok eredeti formájukban nem alkalmasak a SZÉP Kártyák elfogadására. Ahhoz, hogy ezek olvasására is alkalmasak legyenek, technikai fejlesztésekre van szükség. A K&H Bank Magyarországon az egyik legnagyobb POS hálózattal rendelkezik, és a saját bankkártya elfogadó terminálok technikai fejlesztésének köszönhetően a K&H Bank POS hálózatában a K&H SZÉP Kártyán túl a másik két kibocsátó bank pihenőkártyáit is el tudja fogadni.
„A SZÉP Kártya akkor lesz igazán népszerű és elfogadott a felhasználók és az elfogadóhelyek körében is, ha annak felhasználására minél szélesebb körben nyílik lehetőség. Március elsejétől a SZÉP Kártya tulajdonosok – függetlenül attól, hogy melyik bank bocsátotta ki számukra a pihenőkártyát – minden olyan kereskedőnél, aki K&H POS terminállal rendelkezik – használni tudják kártyájukat. Ugyanígy, a kereskedők szemszögéből nézve pedig elmondhatjuk, hogy a K&H-val szerződött SZÉP Kártya elfogadóhelyek számára ez azt jelenti, hogy az összes SZÉP Kártyával rendelkező vendég fizetni tud náluk kártyájával, ami nagyobb forgalmat jelenthet számukra” – mondta el Dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese.

 A SZÉP Kártya program bővítése folytatódik a K&H-nál. Várhatóan 2012 áprilisától nyílik lehetőség arra, hogy a K&H SZÉP Kártyát az OTP Bank bankkártya elfogadó termináljain is használni lehessen. A SZÉP Kártyát elfogadó további bankok POS termináljain várhatóan 2012 harmadik negyedévétől használhatják kártyáikat a K&H SZÉP Kártya tulajdonosok.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 236 lakossági fiókkal, valamint közel 390 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki.
A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 194 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2874 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2011. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,8 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 103,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,9 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu