a K&H 10 éve a Magyar Olimpiai Bizottság, 5 éve a Magyar Paralimpiai Bizottság elkötelezett támogatója

Immár tíz esztendeje, hogy a K&H Csoport a Magyar Olimpiai Bizottság elkötelezett támogatója, és öt éve, hogy a K&H támogatóként megjelent a Magyar Paralimpiai Bizottság oldalán is. Az évforduló alkalomból megújult a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram. 2011 tavaszán újabb három kiváló sportoló, Kapás Boglárka úszó, Mészáros Anett cselgáncsozó és Vereczkei Zsolt paraúszó vehették át az olimpiai és paralimpiai felkészülésüket elősegíteni hivatott, fejenként 1 millió forint összegű támogatást.

A K&H Csoport tíz esztendeje a Magyar Olimpiai Csapat Arany Fokozatú Főtámogatója és öt éve a Magyar Paralimpiai Csapat Gyémánt Fokozatú Támogatója, tehát a K&H immár egy évtizede a magyar sport, a magyar sportolók elkötelezett támogatója.

„Elhivatottság és kiválóság, a Magyar Olimpiai Bizottság, és a Magyar Paralimpiai Bizottság azon értékei, amelyekkel mi is teljes mértékben azonosulni tudunk, ezért döntöttünk 10 évvel ezelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság, majd 5 évvel később az Magyar Paralimpiai Bizottság támogatása mellett. Mi, a K&H-nál elhivatottak és elkötelezettek vagyunk, hogy az ügyfelek igényeire szabott pénzügyi megoldásokat kínáljunk. Célunk, hogy tanácsainkkal és termékeinkkel segítsük az ügyfeleket, hogy kiválóan kezeljék pénzügyeiket, és mindig okosan döntsenek” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„2006 óta a K&H egyéni támogatásban is részesíti a magyar élsportolókat, a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram révén, hogy segítse őket a hazai és a nemzetközi versenyekre való felkészülésükben. A Bizottsági támogatások jubileuma alkalmából, a sportolók egyéni felkészülését támogatni hivatott K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram megújulása, felfrissítése mellett döntöttünk. A megújulásnak három fő eleme van: a zsűri megújulása, az olimpikon jelöltek két kategóriára bontása, illetve a közönségszavazás bevezetése” – fűzte hozzá Mészáros Tibor, a K&H Bank marketing igazgatóságának megbízott vezetője.

Annak érdekében, hogy a programba új részvevők csatlakozhassanak, akik ezáltal tevékenyen részt vállalnak a magyar sportélet támogatásában, megújult a program zsűrije. A zsűriben a K&H, a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Bizottság képviselőin túl részt vesz: Ambrus Gábor, a Magyar Sportújságírók szövetségének főtitkára, Bordás Gábor, az Origo sportrovatának rovatvezetője, Holló Márta, az RTL Klub szerkesztő műsorvezetője, Lantos Gábor, a Magyar Rádió sportszerkesztőségének vezetője, valamint Sal Endre, a Képes Sport főszerkesztője. A mostani forduló nyerteseinek kiválasztásában a program megújult zsűrije segédkezett.

A megújulás második elemeként az olimpikon jelöltek esetében két külön kategória került bevezetésre, hogy a zsűrizés során ne kelljen dönteni a már elért sporteredmények, és a jövőbeli várható teljesítmény szempontok között. A „Reménység” kategória jelöltjei olyan, még pályájuk elején lévő sportolók, akikhez nagy jövőbeli reménység fűződik, a „Felnőtt” kategória sportolói ellenben már pályájuk csúcsán lévő, szép elért eredményekkel büszkélkedő sportemberek, akik előtt azonban további lehetőségek állnak.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram tavaszi díjazottjai, az olimpikon „Reménység” kategóriában, Kapás Boglárka, úszó, az olimpikon „Felnőtt” kategóriában Mészáros Anett, cselgáncsozó, a paralimpikonok közül pedig Vereczkei Zsolt paraúszó. A díjazott sportolók mindegyike 1-1 millió forint támogatást kap a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékokra való felkészülésük elősegítésére.”

A megújulás harmadik lényeges lépéseként, a K&H bevezeti a közönségszavazást. Így, a mostani díjátadó után, ősszel a nagyközönségnek lesz rá lehetősége, hogy kiválassza a támogatásra leginkább méltó sportolókat.

„Magyarországon sajnos nagyon ritka, hogy egy vállalat olyan kezdeményezést indítson, amelyben az olimpikonok mellett helyet biztosít a parasportolók számára is. Örülünk annak, hogy a K&H nemcsak, hogy megtette ezt, de már öt éve kitart mellettünk, és élvezhetjük támogatását, mind bizottsági, mind egyéni, sportolói szinten” – mondta Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a K&H immár egy évtizede támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, és sportolóit. A mai gazdasági helyzetben a kiváló sporteredmények eléréséhez nélkülözhetetlen a külső anyagi segítség. Az ilyen gondosan tervezett, hosszú távú támogatási program és együttműködés, mint amit a K&H-val közösen sikerült megvalósítani az elmúlt években, valós biztonságot jelent nekünk is, és igazán példaértékű” – mondta Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója. „Bízunk benne, hogy a megújult K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram révén, az elkövetkező évek során jó néhány élsportolót segíthetünk még hozzá álmai eléréséhez!”

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram öt éves működése során – a mostanival együtt – 8 alkalommal került sor díjátadásra. A program keretében 17 olimpikon és 8 paralimpikon, azaz 25 sportoló vehetett át összesen 24 millió forintot olimpiai, paralimpiai felkészülésének elősegítésére.

Háttérinformáció

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 2006-ban indult útjára. A program lényege, hogy a pénzintézet K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyák birtokosainak vásárlása után, 1 000 forintonként 1 forintot különít el saját eredményeiből a sportolók támogatására. A sportolók jelölti listájára a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság tesz javaslatot, amely alapján neves szakmai zsűri választja ki a két díjazott olimpikont és paralimpikont. A zsűrizés során döntő szempont a jelöltek elért sporteredménye, sportolói és emberi magatartása, valamint várható eredményessége.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 2011. tavaszi jelöltjei

A Magyar Oimpiai Bizottság jelöltjei

„Reménység” kategória

 • Csipes Tamara – kajak

 • Hídvégi Vid – torna

 • Iljasz Nikolasz – vívás

 • Kapás Boglárka - úszás

„Felnőtt” kategória

 • Bacskai Balázs – ökölvívó

 • Kozák Danuta – kajak

 • Mészáros Anett – judo

 • Szász Emese – vívás

A Magyar Paralimpiai Bizottság jelöltjei

 • Engelhardt Katalin – úszás

 • Vereczkei Zsolt - úszás

 • Zámbó Diána – úszás

A díjazottakról

Kapás Boglárka

Óvodás kora óta úszik, 1999 óta versenyszerűen.

2007 végén több számban ranglista-vezető volt. Számos nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményeket, többszörös országos, valamint közép-európai junior bajnok. A 2008-as pekingi olimpián a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagja volt.

A Szingapúrban rendezett, 2010-es Nyári Ifjúsági Olimpián, Magyarország első ifjúsági olimpiai aranyérmét nyerte nagy fölénnyel 200 méter pillangón, a világranglista 10. legjobb idejét úszta, egyéni csúccsal. Emellett még egy arany és egy ezüstéremmel tért haza.

Első felnőtt érmét a Rövidpályás Európa Bajnokságon szerezte 2010-ben, Eindhovenben, 800 m gyorson. Az Év Utánpótlás sportolója (2010)

2011 áprilisában, az Antwerpenben megrendezett belga nyílt bajnokságon összesen öt aranyérmet szerzett (200-400-1500 m gyors, 200 m pillangó, 200 m hát).

Mészáros Anett

A hőn áhított világbajnoki cím megszerzését és a sérülések elkerülését kívánja magának 2011-re Mészáros Anett, a Honvéd kétszeres vb-második cselgáncsozója.

A 23 éves versenyző szeptemberben, főként combsérülése miatt vesztette el a világbajnoki döntőt Tokióban, ám az ezüsttel és az áprilisban, Bécsben szerzett Európa-bajnoki címmel együtt kiváló évet zárt, aminek eredményeképpen a harmadik helyen végzett az év sportolója-szavazáson.

Mészáros jelenleg második a világranglistán, és ha nem hátráltatja sérülés, szinte bizonyosan tagja lesz a 2012-es londoni olimpián induló csapatnak, mivel a rangsor első tizennégy helyezettje szerez közvetlenül kvótát.

Vereczkei Zsolt

Baja egyik legeredményesebb sportolója. Többszörös paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok mozgáskorlátozott úszó. 1987 óta sportol versenyszerűen, 1991-óta tagja a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetsége úszó válogatottjának.

Öt Paralimpián vett részt eddig. Barcelonában 1992-ben, Atlantában 1996-ban, Sydneyben 2000-ben aranyérmet nyert 50 m háton, 2004-ben Athénban, valamint 2008-ban Pekingben 50 m háton bronzérmet szerzett. A 2009-es izlandi EB-n 50 m háton ezüstérmes, valamint a 2010-es Eindhoveni VB-n 50 m háton szintén ezüstérmes. A 2010-es VB eredményével pedig már kvótát is szerzett a londoni Paralimpiára Magyarországnak!

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 235 lakossági fiókkal, valamint közel 600 biztosítást értékesítő szerződéses partnerén keresztül több száz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A KBC Európa egyik vezető pénzügyi csoportja. Többcsatornás bankbiztosítási csoport, melynek tevékenysége Európára koncentrálódik. A Csoport jelentős, több esetben vezető pozíciót foglal el elsődleges hazai piacain, Belgiumban és Közép-Kelet Európában (Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Bulgáriában), ahol elsősorban lakossági ügyfeleket, kis- és közepes méretű vállalatokat és közepes tőzsdei kapitalizációjú helyi vállalatokat szolgál ki. A KBC Belgium egyik legjelentősebb vállalata, és a brüsszeli Euronext tőzsdén is jegyzik.

főbb adataink:

K&H Bank
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 219 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 3223 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 36,1 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 27,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2010. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 8,4 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 102,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,7 milliárd forint
adózás előtti eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált):

Kapcsolattartó

Pete Rénáta

Well PR Ügynökség
 • +36 1 350 7390 /130