a jól fizető adósok is keresik az alacsonyabb törlesztőt a K&H-nál

minden hatodik hitelkérelemmel régi hitelt váltanának ki

A folyamatos alapkamat csökkentés egyik hatása, hogy egyre kedvezőbb feltételekkel lehet hitelekhez, közte lakáshitelekhez jutni. A K&H tapasztalatai szerint az ügyfelek számára az utóbbi hónapokban ismert lett, hogy a jól fizető adósoknak is érdemes átnézni a hitelszerződésüket és kedvezőbb konstrukcióra váltani azt. A K&H törlesztéscsökkentő hitelre váltó ügyfelek évente átlagosan évi 150.000 forinttal kevesebb törlesztőt fizetnek.

Az alacsony kamatszint és a csökkenő THM kedvező környezetet biztosítanak az évekkel ezelőtt felvett hitelek kiváltásához. A K&H–nál ma már minden hatodik beadott hitelkérelem célja a meglévő hitel kiváltása egy alacsonyabb törlesztésű megoldásra. A K&H törlesztéscsökkentő hitelt felvevő ügyfelek átlagosan évi 150.000 forinttal kevesebb törlesztést fizetnek.

„A jól fizető adósok nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy nekik is érdemes felkeresni a bankokat, mert számukra is lehetnek kedvezőbb megoldások. Az utóbbi hónapok arról szóltak, hogy a jó adósokat kellett meggyőzni arról, ha évekkel ezelőtt felvettek egy hitelt, az nem azt jelenti, hogy annak lejártáig benne kell ragadniuk egy ma már elavult, számukra kedvezőtlen konstrukcióban” – mondta el dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.

„A K&H törlesztéscsökkentő hitelt Budapesten és vidéki városokban is egyre többen keresik, többségében a meglévő forinthitelek kiváltására. Jellemző példa a törlesztőrészlet csökkenésére annak az ügyfélnek az ügylete, aki egy alföldi, városi ingatlanára még fennálló 7 millió forintos hitelét havi 21.000 forinttal kevesebb törlesztőrészlettel folytatja a K&H-nál, vagy az a budapesti belvárosi lakásra felvett, 10 millió forint feletti hitel, amelyiknél 18.000 forinttal lesz kevesebb a havi törlesztés változatlan futamidő mellett. Egyre többen választják azt a megoldást is, hogy a törlesztőrészlet változatlan marad, helyette a futamidő rövidül le. És a kettő kombinációjára is van lehetőség, mint például annál a Budapest környéki ingatlannál, ahol a 13,4 millió forintos hitelnél 28-ról 15 évre csökkentettük a futamidőt, de a havi törlesztőrészlet is csökkent, 135.000-ről 104.000 foritntra. Ennél az ügyletnél az eredeti hitel kamata 11,35 százalék volt, ami 4,61 százalékra csökkent” – teszi hozzá dr. Bába Ágnes.

Érdekesség, hogy egyre nő a honlapon befutó érdeklődők száma. Itt már pár adat megadása után kiszámítható a megspórolt összeg a jelenleg fizetett törlesztőrészlethez képest, amit utána egy hiteltanácsadóval beszélhet meg részletesen az ügyfél. A K&H-nál januártól igényelhető a K&H törlesztéscsökkentő hitel, amellyel kedvező kamatfeltételekkel (THM: 5,6-10,4%) válthatók ki a meglévő deviza vagy forint alapú lakásvásárlási hitelek.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

Főbb adataink: 

K&H Bank
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 222 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 6,2 milliárd forint

K&H Biztosító
2014. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,5 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 122,2 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint