a hátrányos helyzetű gyerekek és a befektetők is nyernek a sportbefektetéssel

K&H mozdulj! tőkevédett alap

„Ma már százmilliók életének része a rendszeres testmozgás, amely hatalmas üzlet a sportruházatot, sporteszközöket gyártó cégek számára. A K&H mozdulj! tőkevédett alap ezért a sportszektor legnagyobb cégeinek részvényei után kínál hozamot a befektetőknek. Az alap egyben része a hasonló elnevezésű társadalmilag felelős programnak, amelyben az ország leghátrányosabb térségeinek óvodái és iskolái pályázhatnak sporteszközökre, segédeszközökre, tornatermi berendezések beszerzésére, másfél millió forint értékben” – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

A világszintű sportversenyek alkalmával vagy egy-egy világhírű profi játékos leigazolásakor gyakran gondolunk arra, mekkora üzlet a sport, milyen óriási pénzösszegek mozdulnak meg. A sport üzleti alapját azonban valójában nem a néhány tízezer profi sportoló és a professzionális szinten zajló versenysportok adja, hiszen ez önmagában nem lenne képes eltartani egy kiterjedt sporteszközgyártó- és forgalmazó iparágat. „A sportszektor növekedése leginkább arra épül, hogy a fejlett és feltörekvő országok lakosainak jó része felismerte, hogy a várhatóan hosszabb, egészségesebb és teljesebb élethez hozzátartozik a rendszeres testmozgás. Márpedig ha százmilliók mozdulnak meg, akkor világszinten nagyságrendileg több sportruházatra, sporteszközre, energetizáló italra van szükség, ami komoly üzlet azoknak a cégeknek, amelyek ezek előállításával foglalkoznak. Érdemes tehát részesedni az iparágban tevékenykedő világcégek részvényeinek árfolyamváltozásából, amelyre a K&H mozdulj! tőkevédett alap lehetőséget nyújt, mégpedig tőkevédelem mellett” – tájékoztatott Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója. 

Az alap olyan világszintű, a sporteszközgyártásban érdekelt nagyvállalat részvényeinek emelkedéséből nyújt 75%-os részesedést, mint a Nike, Adidas, vagy a többek között a The North Face, Wrangler, Lee, Timberland és Vans márkákat tömörítő VF. A 4 év 7 hónapos futamidő alatt a részvények teljesítményét havonta, összesen 54 alkalommal rögzítik, és az ezekből az értékekből képzett átlag lesz az alapja a hozamfizetésnek. Az alap futamideje kiválóan illeszkedik az idén megnyitott K&H tartós befektetési számlák (tbsz) lekötési periódusához. Mivel az alap és a számla mindössze néhány hónap eltéréssel jár majd le, így az alapot tbsz-számlán elhelyezve, és a futamidő végéig megtartva mentesülni lehet a 16%-os kamatadó és a további 6% eho megfizetése alól. 

„A K&H mozdulj! alap azonban nemcsak egy a K&H által kínált befektetési alapok között, hanem része a K&H Csoport hasonló elnevezésű társadalmilag felelős programjának. Így az alap nemcsak befektetés, de egy jó ügy pártolása is egyben” – hangsúlyozta Zobor Zsuzsanna. „A program keretein belül az ország leghátrányosabb helyzetű térségeinek iskolái és óvodái számára szeretnénk lehetőséget biztosítani tornatermük felújítására és sporteszközök beszerzésére, hogy egészségesebb, teljes életet élhessenek. A 2014-es pályázaton az Abaúj-hegyközi, a Bodrogközi és a Sellyei kistérség helyi köznevelési intézményei – óvodái és általános iskolái – pályázhatnak az intézményt látogató gyerekek fejlesztéséhez szükséges sporteszközökre, segédeszközökre, tornatermi berendezések beszerzésekre összességében legfeljebb bruttó 1 500 000 forint értékben, amelyet a K&H mozdulj! alap bevételétől függően a K&H Alapkezelő további összeggel is kiegészíthet. Ez azt jelenti, hogy az idei évben várhatóan 3-5 óvoda vagy iskola gyermekeinek mozgásfejlesztését tudjuk segíti” – tette hozzá a szakember.

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1700 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 156 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton. 

 

K&H Alapkezelő

A K&H Alapkezelő 1997 óta a hazai befektetési piac egyik vezető szereplője, a tőke- és hozamvédett alapok piacának első számú képviselője. A K&H Alapkezelő az innovatív termékfejlesztés mellett az ügyfelek tájékozottságának, tudásának növelésére is jelentős hangsúlyt fektet. 

 

Főbb adataink:

K&H Bank
2014. június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 177 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 370 milliárd forint
nettó eredmény (egyszeri tételek nélkül): 15,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): -40,5 milliárd forint

K&H Alapkezelő
2014. június 30-án:
teljes kezelt vagyon:  959,6 milliárd forint
K&H alapokban kezelt vagyon: 829,8 milliárd forint
intézményi ügyfelek kezelt vagyona:  129,8 milliárd forint

K&H Biztosító
2014.június 30-án:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11,3 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 119,7 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,8 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,3 milliárd forint

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • 328 9181
  • 328 9220
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu