K&H: a CSOK plusz kedvező hatással lehet a piacra

kevesebben igényelhetnek több hitelt

A jövőre induló CSOK plusz keretében elérhető lakáshitelek megjelennek a K&H kínálatában is – közölte a pénzintézet, amely az eddigi támogatott hitelállományhoz hasonló volument vár az új konstrukcióktól. Bár a szigorúbb feltételek miatt kevesebben lesznek jogosultak a támogatott lakáshitelekre, de a magasabb összeg kompenzálhatja ezt.

Az idei és a korábbi évekhez képest bizonytalanabb gazdasági környezet visszafogta a lakáshitelezési piacot, de az új lakástámogatási rendszer, a CSOK plusz javíthat a helyzeten a K&H szerint.

kivárás lehet a CSOK plusz miatt

„Az idei év utolsó hónapjaiban kivárás jellemzi a lakáshitelezési piacot. A gyermekvállalást tervező házaspárok  ugyanis vélhetően az új lakástámogatási rendszer, a CSOK plusz januári indulása után lépnek majd” – mondta Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketing vezetője. A szakember hozzátette: a K&H kínálatában megtalálhatóak lesznek a CSOK pluszos lakáshitelek.

A pénzintézet arra számít, hogy a jelenlegi támogatott hitelállományhoz hasonló összegű kihelyezést eredményezhet majd az új lakástámogatási rendszer. „A szigorúbb feltételek miatt az eddiginél kevesebben lesznek jogosultak a kedvezményes lakáshitelekre, ugyanakkor azoknak a maximális összege jóval magasabb lehet, a két ellentétes hatás pedig várhatóan ellensúlyozni fogja egymást” – fogalmazott a szakember. „Igaz, a gyermekek megszületéséhez kötött visszatérítési lehetőségek addicionális hatást gyakorolhatnak a piacra” – tette hozzá Árva András.

feltételek

A CSOK pluszra azok a házaspárok lesznek jogosultak, akik gyermek vagy gyermekek vállalását tervezik és a pár női tagja nem idősebb 41 évnél. A gyermekek számától függően a házaspárok 15-50 millió forintos lakáshitelt igényelhetnek, amelynek a kamata nem haladhatja meg a 3 százalékot, a maximális futamidő pedig 25 év lehet.

Lényeges kritérium, hogy a CSOK plusz kizárólag vállalt gyermekekre igényelhető, bár a hitelösszegnél a már megszületett gyermekeket is figyelembe lehet venni.

A K&H Csoportról

Az ország egyik vezető és országosan több mint 3800 munkatársat foglalkoztató pénzintézeteként a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit mindenkor magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 195 lakossági ügyfélpontot működtet, és csoportszinten mintegy 1,6 millió ügyfélnek kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését mintegy 3500 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport hozzávetőleg 2300 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet.

          
 

Kapcsolattartó

K&H Kommunikáció

  • sajto@kh.hu