a Budapesti Értéktőzsde különdíját kapta a K&H Navigátor alap

van még potenciál a hazai részvényekben

A Budapesti Értéktőzsde különdíját, az Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja címet kapta a K&H Navigátor Alap a legmagasabb hazai részvényállomány és az elért részvényállomány növekedés alapján. Az elmúlt két évben a BUX kétszámjegyű növekedést produkált, és az idei évre is kedvezőek a kilátások, így a K&H szakemberei szerint továbbra is érdemes hazai részvényekkel színesíteni a megtakarításokat.

A Privátbankár.hu Klasszis befektetési alapkezelői díjazásán a Budapesti Értéktőzsde különdíját nyerte el a K&H Navigátor alap. A K&H Navigátor alap 1998-ban indult, és az elmúlt évben több mint 7 milliárd forintos állománynövekedést ért el, miközben a befektetőknek 18,7%-os éves hozamot nyújtott. 

„A Legjobb Hazai Részvénybefektető Alap 2018 díjjal azt a befektetési alapot kívántuk elismerni, amely a hazai tőkepiac fejlődéséért a legtöbbet teszi. Ennek érdekében értékeltük, hogy mely alap portfóliójában volt a legtöbb hazai részvény, és azt is, hogy a részvények állománya az adott évben mennyit emelkedett. A megmérettetésben azok a nyilvános részvényalapok vettek részt, amelyek befektetési politikájuk szerint Magyarországon, illetve a régióban aktívak” – tájékoztatott Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde Marketing és PR Igazgatója.

a folytatás is ígéretes

„A BUX elmúlt két évének kétszámjegyű növekedéséből nem csak részvény befektetéseken, de válogatott vegyes alapokon keresztül is profitálhattak a befektetők. A továbbiakban is érdemes hazai részvényekben gondolkodni, hiszen ígéretes a folytatás: európai és hazai szinten is kedvezőek a gazdasági előrejelzések, miközben a fő papírok – az OTP kivételével – hazai és regionális szinten is olcsónak mondhatók. Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül a kibontakozó kereskedelmi háború okozta globális aggodalmakat, ami a gazdasági növekedés lassulásával fenyeget, és ezzel a befektetőket is elbizonytalanítja” – tájékoztatott előrejelzésében Hajósi Péter, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója

hazai blue chipek 

  • OTP: a fellendülő fogyasztói és lakáshitel-piac, illetve a tervezett régiós bővülési szándék támogatja az OTP papírok árfolyamának emelkedését. Ezeket a pozitív hatásokat azonban döntően már beárazta a piac, így - a hazai blue chipek között egyedüliként - nem tekinthető olcsónak.  
  • MOL: a hazai és régiós országok erőteljes kereslete, valamint az olajár ismételt emelkedése kedvezően hat a MOL részvényekre, ezért további árfolyamemelkedésre lehet számítani. 
  • Richter: a Richter részvények kilátásait egyelőre beárnyékolja a cég egyik nőgyógyászati terméke körüli bizonytalanság, azonban a jelenleg vonzó árazáson forgó papír profitálhat egy általános emelkedésből. 
  • Telekom: a kedvező gazdasági környezet támogatóan hat a cég papírjainak árfolyamára, az erős piaci verseny azonban nyomás alatt tartja a szolgáltatások árait, miközben a fejlesztések látványos költségeket emésztenek fel. 

Kapcsolattartó

Kommunikációs igazgatóság

  • +36 1 328 9133
  • sajto@kh.hu
  • www.kh.hu