9 megye 13 intézménye kapott új gyermekgyógyítási eszközöket

10 kórház és 3 mentőállomás részesült a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program országos pályázatának összesen 20 millió forint értékű támogatásában. Ezzel 315-re nőtt azon támogatott intézmények száma, amelyek az elmúlt 12 évben összesen 550 millió forint értékben kaptak új eszközöket a gyermekek hatékony gyógyításának elősegítéséhez.

9 megye 13 gyermek-egészségügyi intézménye kapott intézményenként maximum 4 millió, mindösszesen pedig 20 millió forint értékben műszereket a K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi pályázat 12. fordulója alkalmából. A felhívásra 69 kórház illetve mentőállomás nyújtotta be pályázatát, az ország 40 településéről.

„A K&H Csoport 11 éve elkötelezetten támogatja a gyermekegészségügyet, hogy korszerű eszközök révén járuljunk hozzá a jelen és a jövő társadalmának teljesebb élethez” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. „2004 óta összesen 302 kórház és mentőállomás gazdagodott összesen 531 millió forint értékű műszerrel, így az ott dolgozó orvosok, ápolók korszerű eszközök segítségével hozhatnak okos, a gyermekek mielőbbi felgyógyulását segítő döntéseket. Ma újabb 13 nyertessel és 20 millió forinttal nőttek ezek a számok, és ezzel együtt újabb 18 000 beteg gyerek gyorsabb, hatékonyabb kezeléséhez, mielőbbi felépüléséhez járulhatunk hozzá.”

A K&H gyógyvarázs szakértő zsűrije idén 10 kórházat és 3 mentőállomást választott nyertesnek - a legnagyobb értékű támogatást az Egyesített Szent István és Szent László Kórház kapta, ami egy EEG készüléket vehet magának, míg a legkisebbet a bonyhádi mentőállomás, ami 269 000 forint összegben gazdagodik a gyermekek mentését segítő eszközökkel. A nyertesek közül 2 budapesti, 11 pedig vidéki intézmény, és közülük 7 hátrányos helyzetű kistérségben működik.

„A 13 nyertes intézmény révén összesen 9 megye gyermek-egészségügyi ellátását tudjuk ismét javítani. Ez azért fontos számunkra, mert a program egyik alapelve, hogy az ország minden területén támogassa a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményeket. Emellett szeretném kiemelni, hogy a K&H 2014 óta minden közösségi támogatási területen, így a gyermekegészségügy keretén belül is megkülönböztetett figyelemben részesíti Magyarország hátrányos helyzetű térségeit, az ott élő embereket. Ezekben a régiókban működő egészségügyi intézmények olyan környezetben végzik munkájukat, ahol a mindennapi élet problémái – a munkanélküliség, a rossz szociális és egészségügyi körülmények – fokozottabban jelentkeznek. Éppen ezért kezeljük kiemelten ezen kórházak, rendelők, mentőállomások munkájának támogatását. A 13 nyertes közül 7 tevékenykedik hátrányos helyzetű térségben” – fejtette ki Horváth Magyary Nóra.

„2015-ben a gyermekgasztroenterológiai és a gyermekneurológiai ellátást választotta a szakmai zsűri a K&H gyógyvarázs két fókuszterületének. Ezekről a területekről érkező pályázatokat megkülönböztetett, de nem kizárólagos figyelemben részesítettük az elbírálás során” – mondta el Dr. Mészner Zsófia, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet munkatársa, a K&H gyógyvarázs zsűritagja. „Összességében két gyermekneurológiai és öt gasztroenterológiai ellátást végző intézmény kapott több mint 10 000 000 forint összegben műszereket. Emellett természetesen az egyéb területeken működő intézmények is részesültek támogatásban, az ő esetükben a pályázó intézmény gazdasági helyzetét, előzőekben elnyert pályázatai támogatásait, műszerellátottságát, betegszámát, és a megpályázott műszer várható kihasználtságát mértük fel.”

A K&H gyógyvarázs program az elmúlt években egy komplex támogatási rendszerré nőtte ki magát, amihez a K&H Csoport dolgozói, ügyfelei, partnerei is csatlakoztak, így a pályázati év során összesen 7 alkalommal kerülnek kiosztásra különböző támogatások. Ezek mértékét jól szemlélteti, hogy a tavalyi pályázati év során az országos pályázat 16 nyertesén kívül további 16 intézmény kapott műszereket a különböző programelemeken, összesen 18 millió forint értékben. Ezt a gyakorlatot a K&H Csoport idén is tovább szeretné folytatni, így az országos pályázat 13 nyertesén kívül jó néhány pályázónak van még esélye elnyerni az igényelt eszközöket. Összességében a pályázó intézmények körülbelül 30%-a részesül támogatásban a pályázati év során.

 

A K&H gyógyvarázs országos pályázatának 2015-ös nyertesei

város

intézmény

támogatási összeg

Ajka

Magyar Imre Kórház

1 155 319 Ft

Berettyóújfalu

Berettyóújfalu Mentőállomás

1 503 997 Ft

Biharkeresztes

Biharkeresztes Mentőállomás

1 458 125 Ft

Bonyhád

Bonyhád Mentőállomás

269 000 Ft

Budapest

Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet

3 614 420 Ft

Budapest

Szent Margit Kórház

1 511 300 Ft

Debrecen

Debreceni Egyetemi Klinikai Központ, Gyermekgyógyászati Intézet

861 860 Ft

Kalocsa

Szent Kereszt Kórház

3 496 899 Ft

Makó

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ

609 600 Ft

Mohács

Mohács Város Kórháza

501 650 Ft

Szeged

Szegedi Tudományegyetem ÁOK, Szülészet- nőgyógyászat

2 146 300 Ft

Tatabánya

Szent Borbála Kórház

1 837 850 Ft

Vásárosnamény

Szabolcs Szatmár Bereg megyei Egyesített Kórházak és Oktatókórház, Vásárosnamény

1 033 680 Ft

 

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H a Magyar Állam által kibocsátott állampapírok 858 milliárd forintos állományával rendelkezett 2015. március 31-én. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 165 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

 

Főbb adataink: 
K&H Bank
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 189 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 502 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 7,0 milliárd forint

K&H Biztosító
2015. március 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 11 milliárd forint
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 140,1 milliárd forint
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,0 milliárd forint
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,8 milliárd forint

Kapcsolattartó

Bodnár-Illés Zsófia

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /210
  • zs.illes@well.hu