8 millió forint támogatás a kártyás vásárlások nyomán

8,1 millió forint gyűlt össze a K&H gyógyvarázs kártyaprogram keretében a bankkártyával történő vásárlások után. Idén a támogatást egy budapesti és négy vidéki intézmény kapta, amelyek együttesen évente közel 10 000 gyermeket látnak el.

„A K&H Csoport a K&H MasterCard bankkártyákkal történő vásárlások után immár 8 éve különít el egy bizonyos összeget saját bevételéből a K&H gyógyvarázs program javára. Ennek eredményeként eddig összesen közel 80 millió forint értékben kaptak műszereket a gyermek-egészségügyi intézmények. Ez az önmagában is szép összeg azonban csak töredéke annak a 492 millió forintnak, amelyet a K&H gyógyvarázs program az elmúlt 10 évben összesen 270 intézménynek adományozott műszerek és berendezések formájában” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A K&H gyógyvarázs kártyaprogram jóvoltából idén a Budaörs és Kistérsége Mentéséért Alapítvány, a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálatának Gyermekfogászata, a Gelsei Védőnői Szolgálat, a Nagyberényi Védőnői Szolgálat valamint a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kaptak a működésükhöz szükséges új eszközöket, összesen 8,1 millió forint értékben. A K&H gyógyvarázs ezzel segíti a gyermek-egészségügyben dolgozó szakembereket a pontos diagnosztika felállításában, az okos döntések meghozatalában, hogy a beteg gyerekek mielőbb meggyógyulhassanak, és ismét teljes életet élhessenek.

A legnagyobb értékű támogatást a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház kapta, amely egy inkubátort vásárolhat a támogatásból. A XVI. kerületi gyermekfogászat a szuvas fogak megelőzését, betömését segítő eszközöket, a Budaörsi Mentők a mindennapi munkában használatos, légúti váladékok leszívására használható készüléket, a Gelsei és a Nagyberényi Védőnők pedig a kisgyermekek megfelelő fejlődését ellenőrző vizsgálati műszereket kaptak. Az 5 intézmény évente közel 10 000 gyermeket lát el, így a támogatásból vásárolt műszerek számos kis betegnek nyújtanak majd segítséget a jövőben.

„A K&H gyógyvarázs kártyaprogramjának idei 8,1 millió forintos támogatása mindazoknak a K&H MasterCard bankkártyával rendelkező ügyfeleknek köszönhető, akik kártyájukat használják fizetőeszközként. Hiszen a K&H minden 3000 forint értékű kártyás vásárlás után 1 forintot különít el saját bevételéből a K&H gyógyvarázs kártyaprogramja számára, így áttételesen ügyfeleink is hozzájárulnak a magyar gyermekegészségügy fejlesztéséhez, a beteg gyerekek mielőbbi felépüléséhez” – mondta el Bőczén Patrik, a K&H Csoport, Marketing főosztályvezetője

„Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországon léteznek  olyan cégek, amelyek felismerték, hogy gyermekeink egészsége mindennél fontosabb, hiszen a jövő – a mi jövőnk is – a felnövekvő nemzedék kezében van” – mondta el Dr. Kiss Marianna, a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata igazgatója. „A K&H gyógyvarázs program évről-évre jelentős összeggel támogatja a gyermekegészségügyet. Ebből a pénzből beszerezhető nagy értékű orvosi eszközök, berendezések segítségével  javul az egészségügyi ellátás színvonala és remélhetőleg gyermekeink egészségi állapota is. Nagyon örülünk, hogy a XVI. kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata is a támogatott intézmények közé került, az elnyert fogászati eszközök jelentősen meg fogják könnyíteni számunkra a mindennapi betegellátást: gyors és kevésbé fájdalmas lesz a fogászati kezelés, és így a gyermekek türelmét is kevésbé tesszük próbára.” 

K&H gyógyvarázs 

A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2013-ban 10. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a http://www.khgyogyvarazs.hu/ oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét.

K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 219 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport az elmúlt 10 évben 140 milliárd forint adó megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez. 

A KBC az elmúlt 16 évben mintegy 300 milliárd forint értékben fektetett be magyar leányvállalataiba, ezáltal az országba. A KBC 2011-ben adta át két, egyenként 30-30 milliárd forint értékű beruházását, a K&H Csoport székházát Budapesten és egy számítógépes ikeradatközpontot Baracskán és Törökbálinton.

Főbb adataink:

K&H Bank
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 212 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2562 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 17,4 milliárd HUF

K&H Biztosító
2013. december 31-én:
saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 10,5 milliárd HUF
mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 116,6 milliárd HUF
biztosítástechnikai eredmény  (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,9 milliárd HUF
adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 2,2 milliárd HUF

Kapcsolattartó

Pete Renáta

Well PR Ügynökség
  • +36 1 350 7390 /130